Doktor reprezentacije: Ipak računamo na Vujina

Vesti rukomet 13. jan 201819:33 > 19:39
Podeli:
Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images

Desni bek rukometne reprezentacije Srbije Marko Vujin neće nastaviti takmičenje na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj zbog povrede. Doktor reprezentacije Srbije Slobodan Džudović govorio je o povredi sjajnog beka nemačkog Kila.

Ranije u subotu objavljeno je da je Vujinova povreda teže prirode i da neće nastupiti za nacionalni tim Srbije do kraja turnira, ali iz tabora srpskih rukometaša stižu informacije da će Vujin možda moći da pomogne saigračima na predstojećim mečevima.

Marko se povredio na utakmici sa Hrvatskom. Oseća bolove u zatkolenoj jami odrazne noge. Klinički je izgledalo da se radi o Bekerovoj cisti, koja je palptorno bolno osetljiva i koja je već tretirana u Nemačkoj od strane klupskih lekara posle čega je odigrao i dve utakmice. Danas smo išli na konsultativni pregled i ultrazvuk kolega ortopeda na Poljudu. Oni su ultrazvučnim pregledom dokazali postojanje dve ciste od kojih je jedna sanirana, a druga delimično ispunjena. Nisu primećene druge povrede mekih tkiva. Krenuli smo sa intenzivnim fizikalnim tretmanom i nadamo se da ćemo povredu brzo sanirati. Na Marka i dalje računamo.“

Vujin je povredu pretrpeo na meču koji je Srbija izgublila od reprezentacije domaćina rezultatom 32:22.

Sledeću utakmicu Srbija igra protiv reprezentacije Švedske u nedelju u 18 časova i 15 minuta.