"Komšijsko suđenje, balkanska igra, poziv Crnoglavcu"

Vesti rukomet 14. jan 201821:01 > 21:05
Podeli:
SK

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković bio je zadovoljan igrom svog tima i pored poraza od Švedske u 2. kolu grupe A prvenstva Evrope u Hrvatskoj.

„Orlovi“ su izgubili sa 30:25, a jedino što Cvetković zamera svojim momcima je što nisu vodili računa sa kolikom razlikom će meč da se završi.

Imali smo veliku želju da odigramo dobro. Svi igrači. Na njihovo zalaganje niko nema pravo bilo šta da kaže. Igrali smo koliko smo mogli, do poslednjeg atoma snage. Stigli smo Šveđane… Morali smo više pažnje da obratimo da razlika bude što manja na kraju. Dođeš u situaciju da preokreneš, ali bili smo brzopleti i nismo obraćali pažnju da nije bitno samo pobediti, već i izgubiti sa jednim golom razlike,“ rekao je Cvetković.

„Sve u svemu, zadovoljan sam, s obzirom na ovo evropsko komšijsko suđenje, a mi smo igrali balkanski rukomet. Eto dokle smo stigli.

Iskusni trener je optimista pred duel poslednjeg kola sa Islandom.

„Mene raduje ovakva igra, zaista. Celu utakmicu smo pokušavali i bili opasni do kraja. Ima lepih stvari koje su se dogodile, koje me raduju. Neću da razmišljam o negativnim jer ih je vrlo malo bilo. Sa ovim zalaganjem ja imam veru,“ naveo je Cvetković i potvrdio da Marko Vujin zbog povrede kolena neće igrati do kraja prvenstva.

Vujin neće moći da igra. Znali smo to i pre ove utakmice. Igrali smo sa dva igrača manje. Pozvali smo zamenu. Stići će Nikola Crnoglavac u toku noći. Žao mi je, izgubili smo Vujina zbog povrede. To je bio hendikep za meč sa Šveđanima.