Vujović: Ovaj sport vode idioti

Vesti rukomet 15. jan 201821:54 > 21:56
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Selektor slovenačkih rukometaša Veselin Vujović nije krio bes pošto je njegov tim ostao bez pobede nad Nemačkom u drugom kolu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Slovenci su postigli gol za trijumf u poslednjim sekundama, ali je Blaži Blagontišeku pokazan crveni karton, što je automatski značilo i sedmerac za Nemce. Sudije su nekoliko minuta pregledale snimak, gol Blaža Janca je priznat, ali su Nemci izveli sedmerac i meč je završen rezultatom 1:1.

S obzirom na to šta se dešava, ne znam koliko još mogu ovo da radim. Hteo sam da napravim predstavu jer su napravili šalu i cirkus od rukometa, zašto se ne bih pridružio“, rekao je Vujović na pitanje zašto je hteo on da brani sedmerac Nemcima.

Tobijas Rajhman je doneo remi Nemcima, a Vujović nije mogao da krije ogorčenje zbog svega što se desilo u Zagrebu.

Nemci su protestovali, sudije su otišle da pogledaju snimak i onda su se setili pravila koje niko ne zna osim njih. Ako u poslednjim sekundama niste udaljeni tri metra od gola, onda se dosuđuje sedmerac jer nema vremena za isključenje. Prvi put u životu vidim da je ovo uzeto u obzir. Jasno, protiv Slovenije“, istakao je Vujović i nastavio, „Ovoga puta Nemci nisu imali šanse da nas pobedi. Za mene smo mi pobednici. Da je sve bilo kako treba, sada bismo imali četiri boda, a ne samo jedan. Sve ćete zaboraviti uskoro. Na kraju ćemo biti šesti, osmi ili deseti, pričaće se da su igrači loši, da je Vujović loš selektor. To me boli. Moramo da se fokusiramo na sledeću utakmicu i pobedimo Crnu Goru“.

Vujović je tokom većeg dela konferencije za medije ćutao, da bi na kraju rekao: „Ovaj sport vode idioti“.

Slovenci su u duelu sa Nemačkom osvojili prvi bod na Šampionatu ‚Starog kontinenta‘, a u sredu ih čeka susret sa Crnom Gorom, na kojem im je potreban trijumf za prolazak dalje.