Cvetković: Drastično smo oštećeni, Hrvati umetnici

Vesti rukomet 16. jan 201820:28 > 20:40
Podeli:
RSS

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković čestitao je svojim igračima na zalaganju i pobedi u meču protiv Islanda (29:26) u trećem kolu Grupe A EP u Hrvatskoj, ali je izrazio nezadovoljstvo zbog sudijskih odluka.

Srbiji je bila potrebna pobeda od četiri gola razlike, čime bi se sigurno kvalifikovala za drugu fazu. Ipak, to se nije desilo, a selektor Srbije je ukazao i na greške arbitara. 

„Mi smo pobedili, a tužni smo. Imali smo utakmicu u rukama, imali smo priliku da se plasiramo u nastavak evropskog prvenstva, a ja ne znam šta se to dešava, da igramo tri utakmice a da smo drastično oštećeni, da je na ključnu loptu svirano probijanje Obradoviću koga nije bilo. Ja ne mogu da budem nezadovoljan, sa onim što je danas moja ekipa pružila. Ja im čestitam na zalaganju…“, rekao je Cvetković i dodao:

„Danas smo izgubili nastavak prvenstva, ali ima dosta stvari koje smo dobili za našu budućnost“, istakao je selektor Srbije.  

Govorilo se mnogo o poslednjem napadu Srbije, a Cvetković je rekao i da se ne nada porazu ili remiju Hrvatske sa Švedskom, čime bi se i Srbija plasirala dalje. 

„Poslednji napad smo ubacili sedam igrača da vežemo odbranu za šest metara. Šešum je trebalo da završi napad, nismo uspeli da odigramo napad do kraja. Nisam zadovoljan suđenjem, Srbija je bila predodređena da ispadne. Otežali smo namere da nas izbace, ali smo na kraju ispali. Ne nadam se kiksu Hrvatske. Za mene je prvi favorit prvenstva, imaju sjajnog srednjeg beka. Voleo bih da Hrvatska bude šampion, jer ima umetnost u igri. Dosta je gladijatora, a Hrvatska ima umetnike“, zaključio je Cvetković.

Poraz je teško podneo i golman Vladimir Cupara.

„Teška utakmica za nas, psihički posebno. Stvarno ostaje velika žal, jer smo bili veoma blizu“, kazao je Cupara.