Šešum: Bili smo tužni… Cvetković: Verujte u nas

Vesti rukomet 17. jan 20180:21 > 1:10
Podeli:
Sascha Klahn/Bongarts/Getty Images

Bek reprezentacije Srbije Žarko Šešum kaže da je ispunjen prvi cilj posle plasmana u drugu fazu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Srbija je u toku dana slavila protiv Islanda 29:26, pa je njen plasman u drugu fazu zavisio od meča između domaćina i Švedske. Iako je i remi Šveđana bio dovoljan, Skandinavci su savladali Hrvate 35:31 i „odveli“ Srbiju dalje.

Bili smo tužni jer nismo pobedili Island sa četiri razlike i plasirali se samo svojom zaslugom. Ipak, Švedska je odigrala fenomenalno, a mi nismo očekivali da će čak ni bod uzeti velikom favoritu kao što je Hrvatska„, izjavio je Šešum i dodao:

Zadovoljni smo plasmanom, time smo ostvarili prvi cilj na takmičenju„.

U drugoj fazi, Srbi, koji ne prenose ni bod, susresti će se sa Francuskom, Norveškom i Belorusijom.

Francuska i Norveška su vrh svetskog rukometa, dok Belorusi ne prenose bodove. Prva grupa nam je bila jaka, ova će biti još teža i idemo da damo sve od sebe„, dodao je Šešum.

Selektor Jovica Cvetković je takođe bio prezadovoljan ishodom duela Švedska – Hrvatska.

Rasterećni odlazimo u drugi krug. Pobeda Švedske je pokazala da igra protiv njih nije bila ni malo naivna. Imali smo šansu da ih pobedimo, a izuzetna su ekipa. Drago mi je zbog plasmana u drugi krug, zbog igrača, što smo premostili probleme. Nemojte da mislite da i tamo ne možemo da iznenadimo. Verujte u nas,“ poručio je Cvetković.

Naredni meč Orlovi igraju u utorak protiv Norveške u Zagrebu.