Čavor za SK: Slovenija je favorit, ali…

Vesti rukomet 17. jan. 201816:19 > 16:23
Podeli:
RSCG

Rukometaši Nemačke i Makedonije će se boriti za prvo mesto u grupi i što veći broj bodova u drugoj fazi na Evropskom prvenstvu, a Crna Gora i Slovenija će vojevati za pomenutu drugu fazu.

U meču koji je za oba tima biti ili ne biti, Sloveniji je za prolazak u drugu fazu dovoljan i remi. Crna Gora mora da pobedi. Favorit je Slovenija, koja je na prošlom Svetskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju, koja je posle duela sa Nemačkom koji je završen bez pobednika razmišljala da čak i napusti Evropsko prvenstvo, ali to se gotovo sigurno neće desiti.

Razloga za nezadovljstvo imaju i rukometaši Crne Gore koji su posle debakla u duelu sa Nemačkom u prvom, bili veoma dobri u drugom kolu ali su poraženi od Makedonije sa 29:28. Najbolji igrač u sastavu koji vodi Dragan Đukić bio je Stefan Čavor.

“Zaboravili smo poraz od Makedonije. Nismo u potpunosti, ali svima u timu je jasno da moramo da se fokusiramo na Sloveniju. Ipak, nije lako zaboraviti meč u kojem smo mogli do pobede, do plasmana u drugu fazu, ali….”, rekao je Čavor za Sport Klub i nastavio:

“Ali ljudi koji prate rukomet znaju da nije lako gotovo celo drugo poluvreme igrati sa igračem manje protiv izuzetno kvalitetne Makedonije“.

Slovenija?

“Veliki favorit i pored svih problema koji im se dešavaju na ovom Evropskom šampionatu. U meč protiv nas ulaze sa bodom više, sa ulogom favorita. Mi nemamo šta da izgubimo. Odlučni smo u nameri da se borimo do poslednjih atoma snage i da pokušamo da napravimo iznenađenje. Jedna utakmica je u pitanju, a poznato je da je u takvim duelima sve moguće”, naglasio je Čavor za Sport Klub.

Utakmica između Slovenije i Crne Gore počinje u 20 časova i 30 minuta.