Slovenci ostaju na EP u rukometu!

Vesti rukomet 17. jan 201817:07 > 17:22
Podeli:
Martin Rose, Getty Images

Rukometni savez Slovenije je saopštio da će reprezentacija ove zemlje nastaviti sa učešćem na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, iako je pretio istupanjem posle nezadovoljstva zbog sudijskih odluka.

„Možemo da potvrdimo da smo jednoglasno odlučili da nastavljamo s takmičenjem na Evropskom prvenstvu, iako smo strašno razočarani suđenjem na prvenstvu. Na prvoj utakmici je sudijski kriterijum bio potpuno neujednačen, a na drugoj su se grubo kršila pravila rukometne igre. Odlučili smo da ćemo igrati zbog sporta, navijača i celog takmičenja“, rekao je predsednik slovenačkog rukometnog saveza Franjo Bobinac.

„Slovenija će i dalje biti glasna u borbi za što bolji, kvalitetniji i pravedniji rukomet što naš sport i zaslužuje. Igraćemo, ali ćemo se žaliti Međunarodnom sportskom sudu“, dodao je Bobinac.

Slovenija je u prvom kolu izgubila od Makedonije u Grupi C rezultatom 25:24, posle čega se selektor Zmajčeka Veselin Vujović burno žalio na sudijski kriterijum. Još više prigovora je bilo posle drugog meča u grupi protiv Nemačke (25:25), kada su Panceri do remija stigli sedmercem u poslednjoj sekundi, koji su sudije iz Litvanije dodelile u nemogućnosti da isključe igrača Slovenije Blagotinšeka, koji je navodno zasmetao protivniku pri izvođenju lopte sa centra.

„Nemamo pravo da se igramo sudbinom slovenačkog rukometa i naših igrača. Slovenija će biti generator promena koje se moraju dogoditi u EHF. Organizovaćemo važne sastanke i tražiti rešenje za probleme, da učinimo stvari jasnijim i preciznijim“, rekao je generalni sekretar RS Slovenije Goran Cvijić.

Slovenija u poslednjem meču u Grupi C u Zagrebu igra protiv Crne Gore u sredu od 20,30.