Veliki problem Makedonaca – kako svi da uđu u dvoranu?

Vesti rukomet 18. jan 201816:32 > 16:37
Podeli:
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Rukometna reprezentacija Makedonija iz Zagreba se preselila u Varaždin gde će biti odigrani mečevi Grupe II Evropskog šampionata, a brojni navijači su u problemu.

Ekipa selektora Raula Gonzalesa je u prvom krugu bila sjajna i pobedama protiv Slovenije i Crne Gore, odnosno remijem sa braniocem titule Nemačke u nastavak takmičenja prenela tri boda, međutim, hiljade makedonskih pristalica se hvataju za glavu jer ulaznica za duele u Varaždinu više nema.

Dvorana u Varaždinu je skoro tri puta manje od „Arene“ u Zagrebu i kapacitet od 5.200 mesza ne zadovoljava potrebe navijača, pre svega iz Makedonije i Slovenije.

Prema nekim informacijama određeni kontingent ulaznica završio je kod „tamkaroša“ koji bi mogli dobro da zarade i pored upozorenja da će preprodaja karata biti sankcionisana.

U grupi u Varaždinu je igrala selekcija Mađarske i veliki broj njihovih navijača pre vremena se vratio kući, tako da se Makedonci uzdaju da će i na ovaj način uspeti da se domognu mesta u dvorani.

Inače, rukometaši Makedonije će za plasman u drugi krug podeliti 30.000 evra, a ukoliko budu među šest najboljih inkasiraće još toliko. Čelnici saveza su obećali da će igračima za eventualni plasman u polufinale isplatiti premijer u iznosu od 100.000 evra.

Makedonija prvi meč druge faze igra u nedelju u 20:30 časova protiv Španije, koja takmičenje nastavlja sa 2 boda.