Červar se pravda i… Cirkus, kao da igramo u gostima

Vesti rukomet 19. jan 201810:44 > 10:48
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Selektor reprezentacije Hrvatske u finišu prve utakmice druge faze Evropskog prvenstva zagrlio je jednog rukometaša Belorusije i tako ga za trenutak sprečio da učestvuje možda u ključnom napadu na utakmici.

Hrvatska je posle mnogo problema savladala Belorusiju u Zagrebu i nastavila trku za plasman u polufinale kontinentalnog šampionata.

Imam običaj da hodam uz aut liniju tokom utakmice. Došlo je slučajno do kontakta. Nije bilo nikakve namere s moje strane,“ pravdao se Červar posle meča.

Iskusni trener se svestan da njegov tim ne igra dobro i da će im biti teško protiv Norveške i Francuske.

Znam da nismo igrali najbolje. Naravno da me brine ta spoznaja, ali nemojte zaboraviti da igramo bez najboljeg igrača na svetu. Takođe, neki igrači koji su nam na dispoziciji u svojim klubovima uopšte ne igraju u napadu. Borimo se sa onim što imamo. Protiv Norvežana i Francuza moramo biti mudriji. U protivnom, mogli bi nas pretrčati. Oni su favoriti po kvaliteti. U vrhu su, a mi osam godina nismo bili u finalu.

Červar je naglasio da je Domogoj Duvnjak optimist i da veruje da će moći da pomogne saigračima, ali je i naveo da je zdravlje igrača na prvom mestu.

Potom je izrazio nezadovoljstvo sudijskim odlukama u duelu sa Belorusima u polupraznoj „Areni.“

„Hteli su da me „ukokaju“, ali nisu uspeli. Ne razumijem koji je ovo kriterijum, kao da igramo u gostima. Pravi se cirkus. Možda sam slabo video,“ dodao je Červar.