Cvetković: Drugi krug je veliki uspeh, išli smo ka dnu

Vesti rukomet 20. jan 201816:28 > 16:42
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Rukometna reprezentacija Srbije iskoristila je slobodan dan na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj da poseti ambasadu Republike Srbije u Zagrebu, a tom prilikom je selektor Jovica Cvetković govorio i o dosadašnjem učinku Orlova na kontinentalnom šampionatu.

Srbija je posle poraza u Grupi A od Hrvatske i Švedske, u Splitu pobedila Island, što joj je omogućilo i da se nađe u drugoj fazi takmičenja u Zagrebu. U novoformiranoj Grupi I Srbija je poražena od Norveške (32:27), čime je izgubila i minimalnu šansu da se nađe u polufinalu EP. 

Selektor Srbije smatra da je već plasmanom u drugu fazu načinjen veliki uspeh, pogotovo jer je sve krenulo u lošem pravcu. 

„Plasman u drugi krug je veliki uspeh za srpski rukomet u ovom trenutku. Pokušaćemo da damo još više u poslednje dve utakmice. Ovo je stimulans za sve nas da krenemo prema vrhu, jer smo do sada išli ka dnu. Nosimo lepo iskustvo iz Splita. Ljudi su nas prihvatili, a mi smo pomogli da damo jednu lepu sliku ko smo. U poslednjoj utakmici nisu više zviždali, već su navijali za nas„, rekao je Cvetković na prijemu kod ambasadora Srbije u Hrvatskoj Mire Nikolić. 

Selektor i stručni štab su u petak odlučili da timu priključe još jednog igrača, pa će na poslednje dve utakmice u konkurenciji za sastav biti i golman Partizana Dejan Milosavljev. 

Srbija naredni meč na EP u Hrvatskoj igra u ponedeljak 22. januara protiv Francuske od 18:15, dok dva dana kasnije u poslednjoj utakmici u Grupi I igra protiv Belorusije (16:00).