Jakobsen: Napravili smo dve greške manje od Nemaca

Vesti rukomet 22. jan. 201813:05 > 13:06
Podeli:
Getty Images/Martin Rose

Pošto je Nemačku savladala rezultatom 26:25, reprezentacija Danske ima najveće šanse za plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Trener pobedničke ekipe Nikolaj Jakobsen kazao je da je dobra igra njegovog tima sa igračem više, posebno u drugom poluvremenu, odučila meč. 

To je bila teška utakmica, od početka pa do kraja. Oba tima imala su poteškoća da postignu golove na početku meča. Minute u kojima smo imali igrača više uspeli smo maksimalno dobro da iskoristimo. Na kraju smo napravili dve greške manje od Nemačke i zbog toga smo došli do dva boda posle dve nerešene utakmice. Veoma sam srećan da smo pobedili„, istakao je Jakobsen.

Selektor nemačkog državnog tima Kristijan Prokop istakao je da se njegova ekipa popravila u odnosu na prošlu utakmicu, posebno u napadu, ali ih je par grešaka na kraju koštalo pobede.

Razočarani smo, jednostavno rečeno. Pokazali smo izuzetnu borbu i sjajnu igru u odbrani. Ključ pobede za Dance bila je igra sedam na šest. Bez obzira na to, na kraju smo i dalje imali mogućnost da dobijemo, ali smo nažalost napravili jednu ili dve greške. Moramo da prihvatimo ovaj težak poraz„, razočarano komentariše Prokop

U nastavku šampionata Nemačka će se sastati sa Španijom 24. januara u 20:30, dok će Danci snage odmeriti sa Makedoncima istog dana u 18:15.