Cvetković: Nastavak EP je mučenje za nas

Vesti rukomet 22. jan 201820:53 > 20:55
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković istakao je posle poraza od Francuske 39:30 u meču drugog kola grupe 2 na Evropskom prvenstvu u rukometu da nije zadovoljan igrom svog tima, kao i da se želja njegove ekipe ne dovodi u pitanje.

Velika je razlika između nas i Francuza – oni su svetski prvaci. Hteli smo da pružimo maksimum u ovom trenutku. Nije bilo nikakve želje da se štedimo zbog utakmice koja nam predstoji. Želeli smo da igramo sa svim raspoloživim snagama. Loše smo odigrali. Ono što mene malo brine je nešto što ne mogu da oprostim – nismo se na pravi način borili za nacionalni tim i svoju zemlju. Nije to bilo kompletno davanje na terenu„, rekao je Cvetković i dodao:

Sve ostalo ste videli. Nismo mogli da im pariramo. Oni su izuzetno kvalitetna ekipa. Napravili smo mnogo grešaka koje su rezultirale njihovim kontrama i lakim golovima. I onda kada smo osvajali lopte nismo mogli da je iznesemo u polje protivnika i da je realizujemo„.

Srbija je poslednja u grupi sa četiri poraza, dok Francuska ima maksimalan učinak od četiri pobede.

„Orlovi“ će u narednom duelu na Evropskom prvenstvu odmeriti snage sa selekcijom Belorusije.

„Pobeda nad njima bi značila bolji plasman za dalje. Šta da kažem u ovom trenutku? Postojao je umor, bilo je dva tri dana odmora. Sa ograničenim sastavom i još nekim okolnostima, ovaj nastavak prvenstva je… moram tako da se izrazim – mučenje za nas. Nije da igrači neće da igraju, nego prosto se vidi da ne mogu da daju više od onoga što pružaju. Učinićemo sve da se pripremimo za utakmicu protiv Belorusije, a koliko ćemo uspeti videćemo„, zaključio je selektor rukometaša Srbije.