Lisičić: Savez je pružio maksimum u ovom trenutku

Vesti rukomet 24. jan 201814:43 > 14:45
Podeli:
Privatna arhiva

Crna Gora je završila učešće na Evropskom prvenstvu u rukometu nakonprve faze takmičenja.

Svi koji prate rukomet slažu se da Crna Gora ima mladu i talentovanu generaciju, ali igrači naglašavaju da žele odmah da se bore za mesto na Olimpijskim igrama u Japanu. Poručuju da su imali pomoć Saveza, ali da smatraju da ona treba da bude bolja u narednom periodu.

Tim povodom oglasio se legendarni Blažo Lisičić direktor svih reprezentativnih selekcija Crne Gore.

„Na okupljanje je pozvano 20 igrača, od kojih je 19 odradilo kompletne pripreme, dok je Vuko Borozan zbog povrede propustio ovu akciju. Doktor Aligrudić je obavio sve preglede reprezentativaca i izvršio uvid u njihovo zdravstveno stanje, a takođe je urađeno i kompletno medicinsko skeniranje Vuka Borozana i određena mu je neophodna terapija za što brži oporavak. Nakon povrede Nebojše Simića, Rukometni savez Crne Gore je sve uradio na njegovom oporavku i pripremi za utakmice u Zagrebu. Odrađeni su tretmani kod Marijane Kovačević u Beogradu i Simić se ekipi pridružio u Zagrebu“, napisao je Lisičić u saopštenju za medije.

Lisičić je napomenuo da su igrači imali sve potrebne uslove za rad.

„Kompletne pripreme su odrađene u Verde kompleksu, gde su reprezentativci imali najbolje uslove koji se u Crnoj Gori mogu imati za pripreme sportskih ekipa, a dvorana, teretana i spa centar su im bili na raspolaganju 24 sata. Takođe, u skladu sa planom selektora Đukića, reprezentacija je u Hrvatsku otišla 11. januara, dva dana pre odigravanja prve utakmice. Nakon povratka sa Evropskog prvenstva, medicinska ekipa reprezentacije je odradila kompletnu analizu povrede Nebojše Simovića, koju je zadobio na utakmici protiv Slovenije. Određena mu je i započeta terapija za oporavak i kompletna medicinska dokumentacija je prosleđena njegovom matičnom klubu na dalje postupanje“.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Crne Gore je istakao i da su svim navijačima, koji su tražili ulaznice, izašli u susret. Na osnovu izlaganja Blaža Lisičića jasno je da Savez želi i nastoji da ispuni snove reprezentativaca Crne Gore. Samim tim može se očekivati da će izabranici Dragana Đukića imati maksimalnu podršku u baraž mečevima za Svetsko prvenstvo koje će ujedno biti i kvalifikaciono za Olimpijske igre u Japanu.