Cvetković: Bitno je da smo ispunili svoj cilj

Vesti rukomet 24. jan 201819:09 > 19:26
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Rukometna reprepzentacija Srbije je završila svoje učešće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, a selektor Jovica Cvetković ističe da su njegovu ekipu pratili brojni problemi, ali da je sada ipak zadovoljan učinjenim.

„Nije lepo ovako završiti takmičenje i svi zbog toga žalimo. Međutim, treba reći da mi nismo bili u stanju da na adekvatnom nivou odigramo šest utakmica za 10-11 dana, s obzirom na brojne probleme koji su nas pratili pre početka samog takmičenja. Tu mislim na otkaze i povrede igrača. Najbitnije je da smo svesni koliko i šta možemo. Igrači su želeli, iako to možda nekome nije izgledalo tako, ali jednostavno, ruke i noge više nisu imali snage. To se najbolje videlo na zicerima. Ipak, možemo da budemo zadovoljni jer smo ostvarili svoj cilj. Ne treba se previše zadržavati, već raditi i ići dalje. Sada kada se vratimo u Beograd treba se okrenuti onim što raspolažemo u domaćem prvenstvu. Neophodna nam je promena. Naročito su nam potrebni desni i srednji bekovi, videli ste i sami da smo tu bili kritični“, rekao je Cvetković i dodao zbog čega je posebno zadovoljan:

„Ja sam zadovoljan plasmanom u drugi krug jer smo to postavili kao cilj i uspeli da ostvarimo. Takođe mogu da budem zadovoljan i mladim igračima, koji su pokazali da u budućnosti imamo na koga da računamo. Stevanović nije igrao, ali je pokazao da je veliki potencijal i da ćemo sa njim moći ozbiljno da radimo. Obradović je skrenuo pažnju i da će uz male korekcije značiti u perspektivi. Videli ste i Jovanovića…tu su i golmani Cupara, Ivanišević i Milosavljev. Ja sam zadovoljan sa onim što su pokazali. Sad treba što pre da počnemo ozbiljno da radimo sa njima i da nađemo nove talente na kritičnim pozicijama“.