Nemci šokirani i razočarani, Prokop ostaje selektor

Vesti rukomet 25. jan. 201812:37 > 12:47
Podeli:
Getty Images/Martin Rose

Pošto su rezultatom 31:27 poražneni od Španije, reprezentativci Nemačke na čelu sa selektorom Kristijanom Prokopom nisu mogli da sakriju stanje šoka i neverice. Isto tako poražena oseća se i nemačka sportska javnost, koja je očekivala odbranu titule evropskog prvaka osvojenu u Poljskoj.

Potpuno sam šokiran. Delimično smo odustali i sveukupno gledano, razočaravajuće je kako smo odigrali ovo Evropsko prvenstvo„, istakao je golman nemačkog nacionalnog tima Andreas Volf.

Potpredsedniku Saveza Bobu Haningu ovaj razvoj događaja teško je pao jer je, kako kaže, sanjao polufinale.

Vrlo je teško naći reči i objasniti ovo što se desilo. Veoma sam razočaran. Sanjali smo polufinale, ali nažalost, nije nam pošlo za rukom„, istakao je Haning, sa kojim je saglasan i selektor Kristijan Prokop:

Teško je naći prave reči. Tokom celog ovog turnira mnogo toga nije se odvijalo kao što je bilo zamišljeno„, smatra Prokop.

On se kao selektor nacionalnog tima prvi put našao na jednom internacionalnom takmičenju. Kada je sazivao reprezentaciju, doneo je odluke koje je javnost okarakterisala kao „neočekivane i čudne“, o čemu se mnogo diskutovalo, a sada mu prebacuju osvojeno deveto mesto i ističu da nije uspeo da ispuni očekivanja.

Hajde da ovaj šampionat okončamo sa poštovanjem, a ne bez njega„, bilo je sve što je tim povodom kazao Prokop.

Na stranu selektora stalo je desno krilo Patrik Grecki koji smatra da odgovornost snose igrači zbog lakih grešaka koje su napravili.

Šta bi trebalo da kažem protiv trenera? To je glupost. Napravili smo previše lakih grešaka i šta trener ima sa tim? Ukupan rezultat je otrežnjujuć„, istakao je Grecki.

Bez obzira na osvojeno deveto mesto i razočaranje javnosti, Kristijan Prokop nema nameru da se povuče i ostaće na čelu nacionalnog tima Nemačke.