'Sa Prokopom je budućnost nemačkog rukometa neizvesna'

Vesti rukomet 25. jan. 201813:20 > 13:28
Podeli:
Getty Images/Martin Rose

Selektor nemačke reprezentacije Kristijan Prokop doživeo je debakl na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, a javnost te zemlje zahteva da se preispita njegova uloga na toj pozciji.

Nemci su u Hrvatsku krenuli sa namerom da odbrane titulu evropskog prvaka do koje su došli u Poljskoj dve godine ranije, a vratili su se sa osvojenim devetim mestom.

Samo dve pobede u šest utakmica i serija 0:8 za konačnih 27:31 protiv Španije na meču koji vodi u polufinale su rezultati koji nisu dostojni ekipe i trenera koji žele da nastupaju na Svetskom prvenstvu u svojoj domovini 2019, kao i na Olimpijskim igrama 2020. godine„, istakao je novinar lista „Sport bild“ Ditmar Gesner i dodao:

Delovalo je kao da je Prokop uneo sigurnost u ekipu svojom taktikom, govorima i odlukama. Ipak, činjenica je da ekipa sumnja u svog trenera, i to mnogo. To je visokorizična situacija. Pre svega zbog toga što se za godinu dana održava Svetsko prvenstvo i Nemačkoj, a do tada nema nikakvih reprezentativnih utakmica koje bi mogle da budu test i da daju informacije o tome kako će ekipa i trener funkcionisati u budućnosti„.

Prokop je posle poraza od Francuske poručio da ostaje na mestu seleketora, a  potpredsednik Saveza Bob Haning podržao ga je u toj odluci, što novinar lista  „SportBild“ ne vidi kao obećavajuću okolnost.

Mora da bude jasno da sa ekipom koja je manje ili više revoltirana trenerom i u njega nema potpuno poverenje budućnost nemačkog rukometa ne može da bude svetla. To može da znači i sledeće: Ako Prokop po svaku cenu ostane selektor, moraće iz tima da izbaci igrače koji u njega sumnjaju„, zaključio je Gesner.