Cvetković: Igrači lumpovali; Igrači: Vodio mečeve pijan

Vesti rukomet 22. feb 201817:57 > 18:08
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Selektor srpske reprezentacije Jovica Cvetković potvrdio je za B92 da su njegovi izabranici tokom druge faze Evropskog prvenstva bili u noćnim izlascima u Zagrebu do ranih jutarnjih sati, kao i da su neki pred odlučujući meč sa Islandom u Splitu već kupili avionske karte za Beograd.

Hrvatski i srpski mediji preneli su delove izveštaja selektora sprske reprezentacije Jovice Cvetkovića koji je on predao Rukomentom savezu. Predsednik Saveza Božidar Đurković potvrdio je da ono što je izašlo u medijima istina. 

Kako je preneo B92, Cvetković je otkrio i kako je došao do saznanja da su njegovi igrači lumpovali po Zagrebu. 

Igrači su se provodili po Zagrebu do ranih jutarnjih sati. Dobio sam potvrdu od hrvatske policije, koja ih je obezbeđivala po noćnim klubovima. Smatram da je nedopustivo srozavanje ugleda Srbije na proteklom EP u Hrvatskoj. Pred odlučujuću utakmicu sa Islandom saznao sam da je sedam igrača rezervisalo avionske karte za povratak u Srbiju“, napisao je u izveštaju selektor Cvetković.

RSS

Sa druge strane, igrači su imali šta da odgovore na navode trenera Cvetkovića.

Kako prenosi B92, igrači su Cvetkovića optužili da je meč sa Belorusijom vodio pod dejstvom alkohola, da je u hotelu napravio račun od 1200 evra samo za alkohol, kao i da je pušio u sali gde se trenira.

Bez ikakvog razloga i osnova stavljeni smo na stub srama ‘zahvaljujući’ ‘selektoru’ Jovici Cvetkoviću koji je izneo niz neistina na naš račun. Sada je došlo vreme da i mi progovorimo. Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka reč izrečena od Cvetkovića notorna laž„, navodi se u saopštenju rukometaša.

Dalje navode da selektor Cvetković nije informisan u kojim klubovima igraju srpski rukometaši, a kamoli strani.

Zar je moguće da je selektor pitao kapitena Žarka Šešuma kako je u Levenu, ne znajući da je on već četiri godine u Gepingenu. Zar je moguće da selektor postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću ‘Gde si sad mali?’, aludirajući na klub u kom igra, jer naravno to tek nije znao? Zar je moguće da selektor ode u Skoplje da obavi razgovor sa Alemom Toskićem, a on igra u Velenju?’. Onda valjda ne bi trebalo da nas čudi što nije znao 85 odsto protivničkih igrača„.

Christof Koepsel, Bongarts

Dodali su i da Cvetković uglavnom nije vodio treninge, a i kad jeste, to je činio sa cigarom u sali.

Pušio je u sali gde se trenira, u trenerci sa grbom Srbije. Na pušenje u svlačionici pred svaku utakmicu smo navikli, to nije novina. Nijednom tokom Evropskog prvenstva selektor nije putovao sa ekipom autobusom, već privatnim kolima. Nije se znalo kad su doručak ili večera, kad se kreće iz hotela„.

Reprezentativci Srbije ističu i da je „sramotno i ružno da Cvetković svoje neznanje, nered i skandale pravda preko njihovih leđa„.

Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 evra samo za alkohol. Onda i ne čudi što je selektor svako veče bio u alkoholisanom stanju. Kulminacija je bila kad je u takvom stanju vodio utakmicu protiv Belorusije. Pod dejstvom alkohola je napao i udario potpredsednika Saveza Dragana Škrbića. Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali i smirili strasti„.