Smenjen Cvetković: Nisam imao uslove da pravim tim

Vesti rukomet 27. feb 201819:01 > 19:03
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Upravni odbor Rukometnog Saveza Srbije doneo je odluku da smeni selektora Jovicu Cvetkovića sa mesta selektora muške seniorske reprezentacije Srbije.

Dosadašnji selektor „Orlova“ je na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije podneo izveštaj o svim događanjima na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj 2018. godine, na kojem je Srbija zauzela 12. mesto.

Cvetković je posle nastupa Srbije na SP optužio igrače za neprofesionalno ponašanje tokom trajanja šampionata.

Većina članova UO nije usvojila Cvetkovićev izveštaj, a samo jedan član UO nije bio za smenu selektora.

Sa jednim glasom za i deset protiv, posle dvočasovne rasprave, odlučeno je da se Cvetkoviću uskrati poverenje„, navodi se u zvaničnom saopštenju Rukometnog saveza Srbije.

Upravni odbor RSS će u najkraćem mogućem roku prema svojim normativnim aktima, Statutu i pravilniku o reprezentaciji doneti predlog za novog selektora reprezentacije Srbije.

Sa druge strane, izveštaj selektora ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomira Obradovića u vezi sa nastupom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, usvojen je sa deset glasova za i jednim protiv.

„Savez nije ništa uradio da nam se obezbede bolje pripreme. Nisam bio u istoj situaciji kao od 2006. do 2009. godine. Morao sam da sastavljam reprezentaciju od igrača koji nisu bili disciplinovani, niti su ikada u karijeri pravili veće uspehe„, rekao je Cvetković.

Sa druge strane, predsednik RSS Božidar Đurković demantovao je izjave da Savez nije obezbedio uslove reprezentaciji.

„To nije tačno. Očekivao sam više samokritičnosti, njegov izveštaj ne sadrži mnogo toga. Nismo mi birali igrače, nego on. Niko mu se nije mešao u izbor“, odgovorio je Đurković.