Cvetković: Reprezentacija Nenadićev talac

Vesti rukomet 27. feb 201821:39 > 21:48
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Jovica Cvetković je smenjen na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije ubedljivom većinom glasova, a kako prenosi portal "Balkan handball" bilo je veoma burno i oštre reči su izgovorene.

Sada već bivši selektor kao glavnu zamerku Savezu ističe nedostatak sredstava, ali se obrušio na pojedine igrače.

Bili smo taoci Nenadića. Možda sam bio pijan, ali od muke. Umirao sam na terenu, od kafa i cigareta. Onaj ko me je video ikada pijanog, na jednom treningu, na utakmici, neka dokaže i nikada se više neću baviti rukometom. Ako sam ikada bio pripit i pijan. Nikada u životu. Bio sam pijan kada sam stvarao ovog Nenadića, izvlačio da bi se afirmisao kao igrač, i tog Šešuma, što je sedeo na klupi u Vespremu kada sam ga zvao u tim – rekao je Cvetković.

Velika većina članova UO RSS nije prihvatila izveštaj selektora Jovice Cvetkovića, a sa zanimanjem se očekivalo šta će potpredsednik Saveza Dragan Škrbić da kaže povodom incidenta sa selektorom na šampionatu. Međutim, legendarni pivot nije hteo preterano da zalazi u detalje.

Muška reprezentacija zauzela je 12. mesto na šampionatu, što su se svi složili da je bio inicijalni cilj. Ali UO RSS nije zadovoljan pristupom i disciplinom, a selektoru se zamera što, iako je dobio nepodeljenu podršku da sprovede disciplinu.

Sa druge strane raspravljalo se i o izveštaju selektora ženske reprezentacije Ljubomira Obradovića. Njegova ekipa zauzela je deveto mesto, a selektor je u izveštaju istakao da je zadovoljan rezultatom. Izveštaj jeste usvojen sa 10:1, ali je Saša Marković ispred trenerske organizacije uputio zamerku Obradoviću što je rekao da je zadovoljan devetim mestom, iako smatra da ima igračice da napada medalju. Inače je pohvalio njegov izveštaj.