Bulatović: Mladim rukometašicama prija promena

Vesti rukomet 28. feb 201814:04 > 14:10
Podeli:
Jeff Gross/Getty Images

Katarina Bulatović je u dresu ruskog Rostova kao jedna od centralnih figura u sastavu tima već izborila plasman među osam najboljih u Ligi šampiona.

Jedna od najboljih rukometašica Evrope, koja je četiri puta osvajala Ligu šampiona od toga dva puta sa ekipom Budućnosti, koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Beogradu i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu sa Crnom Gorom, odlučila je da se povuče iz državnog tima posle Brazila. Ali, usledio je poziv i Katarina se, kao i Jovanka Radičević, vratila u dres sa državnim grbom. Nedavno je to uradila i Anđela Bulatović.

Poziv je uputio Dragan Adžić, ali je dva dana pre početka priprema za Svetsko prvenstvo smenjen. Na njegovo mesto je stigao Per Johanson, a Crna Gora je stigla do četvrtfinala u kome je poražena od Francuske koja je kasnije osvojila titulu planetarnog šampiona.

“Iskreno, prijala nam je promena. Nismo mi mnogo menjali, nismo ni imali vremena, ali samo prisustvo Johansona je donelo nešto novo. Sve je bilo drugačije, na osnovu rezultata može da se zaključi da je promena bila pozitivna. Pre svega mislim da je ona najviše prijala mlađim rukometašicama, jer sada nisu bile u situaciji da samo promene dres, a ostalo je sve isto”, rekla je Katarina Bulatović i nastavila: 

“Sada nas očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naravno da pomno pratim igre i rezultate ekipe Budućnosti. Devojke nisu imale sreće protiv Ferencvaroša. Nedostajalo je malo hladne glave, malo koncentracije da se dobije meč. Najviše mi je žao što u gostima ne igraju kao kod kuće i što situacija nije kao nekada kada je dvorana ‘Morača’ bila ispunjena do poslednjeg mesta kada smo mi igrale. Ne znam koji je razlog, ali znam da devojke zaslužuju podršku i vetar u leđa. Ekipa poseduje potencijal, ali treba vremena i strpljenja da steknu iskustvo“.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se na kraju sezone vrati u Budućnost, s obzirom da je sa ekipom Rostova potpisala ugovor na godinu dana, Katarina je naglasila.

“Rano je za priču na tu temu. Budućnost je htela da pravi mladu ekipu, zato smo sve i otišle u druge klubove. Da je bilo drugačije, sve bismo ostale, Ili bi bar neke od nas ostale. Ako je već krenulo nešto, onda treba da nastave tako”.

Tokom marta Crna Gora će odigrati dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Gostovanje u Poljskoj je 21. marta, a revanš je tri dana kasnije u Pljevljima. Na osnovu svega viđenog do sada, ovi dueli daće odgovor na pitanje ko će biti prvi u grupi sa Slovačkom i Italijom.

Dve selekcije idu dalje, ali prvoplasirana ima nešto lakši žreb.