Radmila Petrović predsednica ŽRK Budućnost

Vesti rukomet 12. mar. 201820:06 > 20:09
Podeli:
ŽRK Budućnost/D.Starčević

Bivša rukometašica Radmila Petrović nova je predsednica Ženskog rukometnog kluba Budućnost, odlučeno je jednoglasno na Skupštini kluba, posle ostavke koju je podneo Predrag Bošković.

Predrag Bošković je ostavio Radmili Petrović mladu i talentovanu ekipu koja je ove sezone plasmanom među osam najboljih timova Evrope napravila veliki uspeh i najavila da bi uskoro ponovo mogla da se umeša u borbu za titulu prvaka Evrope. Budućnost uskoro očekuje četvrtfinalni dueli Lige šampiona sa aktuelnim šampion Evrope Đerom, a Radmilu Petrović mnogo posla.

Bošković je kao predsednik kluba osvojio dve titule prvaka Evrope i Kup Kupova, a protekle dve sezone je Budućnost bila učesnik finalnog turnira na kojima je zaustavljana u polufinalu od Đera. Radmila Petrović je rukometnu karijeru okončala posle Olimpijskih igara u Brazilu.

Sjajna rukometašica koja je bila u sastavu Budućnosti kada je tim iz Podgorice osvajao titule prvaka Evrope, kao i u sastavu reprezentacije koja je bila prvak Evrope u Beogradu i koja je iste godine osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, sada u novoj ulozi, pokušaće da vrati Budućnost na evropski tron.

Presrećna sam. Velika je čast, ali i odgovornost voditi klub onako kako je to radio Predrag Bošković. Daću sve od sebe da nastavimo stazama uspeha„, rekla je Radmila Petrović.

Bošković je ministar odbrane u Vladi Crne Gore i potpredsednik Evropske rukometne federacije.

„O ovome sam razmišljao još nakon Olimpijskih igara u Riju. Teško je odvojiti se od porodice, jer je za mene Budućnost druga porodica. Ostavljam klub u dobroj situaciji, bez bilo kakvih dugovanja, prema bilo kome. Ovo je novi početak kluba, koji će, siguran sam, nastaviti da se razvija i da učvrsti pozicije na evropskoj sceni“, rekao je Bošković.

Skupština je završena u skladu sa očekivanjima. Mirno i bez trzavica. Prvo iskušenje Radmilu Petrović kao predsednicu očekuje vrlo brzo, a u pitanju su pomenuti četvrtfinalni dueli Budućnosti i Đera, odnosno nadogradnja tima, kako bi šampion Crne Gore naredne sezone ponovo mogao do cilja plasman na finalni turnir.