Poraz "nove" reprezentacije Srbije u Lajpcigu

Vesti rukomet 4. apr 201820:33 > 20:48
RSS

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je u prvom prijateljskom protiv Nemačke u Lajpcigu rezultatom 26:19 (12:7).

Ekipa, koju je posle odlaska Jovice Cvetkovića, za dve prijateljske utakmice u Nemačkoj preuzeo jedini trener pod ugovorom sa RSS Ljubomir Obradović, odigraće još jedan meč protiv Pancera 7. aprila u Dortmund.

Nemačka je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj zauzela 9. mesto, dok je Srbija bila 12, ali su potom usledili veliki sukobi i međusobne optužbe na relaciji selektor Jovica Cvetković – igrači. 

Od rukometaša koji su nosili dres Orlova na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj privremeni selektor Obradović nije mogao da računa na Petra Nenadića, Žarka Šešuma, Petra Đorđića, Marka Vujina, Dobrivoja Markovića i Bojana Beljanskog. 

Ključ uspeha Nemaca na meču u Lajpcigu ležao je u odbranama iskusnog čuvara mreže Silvija Hajnefetera, koji je začarao svoju mrežu u prvom poluvremenu, dozvolivši srpskim rukometašima da postignu samo tri gola u preostalih 20 minuta do odlaska na odmor. Golman Fukse Berlina branio je sve potpomognut i dobrim centralnim blokom svoje odbrane.

Vođstvo Nemaca od 12:5 nije previše uticalo na moral srpskog tima, koji se efektnim golovima Vanje Ilića približio na poluvremenu.

Bekovska trojka Nenadić – Krsmančić – Zelenović uspela je sredinom drugog poluvremena da se dostojno suprostavi kvalitetnom domaćinu – bronzanoj reprezentaciji sa prošlih Olimpijskih Igara u Riju. Desni bek srpskog tima smanjio je na 18:14 u 47. minutu što je bio signal klupi Nemaca da zatraži tajm-aut.

Tim koji predvodi Kristijan Prokop ušao je snažno u završnicu na krilima podrške sa tribina. U jednom trenutku, Nemci su stigli do 25:16, ali su „Orlovi“ uspeli da serijom golova ublaže poraz.