Đukić: Crna Gora može da pobedi Hrvatsku

Vesti rukomet 8. apr 201813:02 > 13:04
Podeli:
RSCG

EHF nedelja je završena. Selekcija Crne Gore je odigrala dva kontrolna meča protiv Bosne i Hercegovine. U prvom je slavila sa 21:18, a u drugom je poražena sa 29:25.

„Primili smo 17 golova u prvom poluvremenu, a u prvom meču samo 18. Odbrana nije bila u skladu sa očekivanjem u drugom meču, u prvom jeste. U drugom meču smo imali mnogo izgubljenih lopti, što je Bosna i Hercegovina kažnjavala iz kontri. Iskreno, toga se bojim pred duele sa Hrvatskom i iskreno se nadam da su momci koje vodim izvukli pouke iz mečeva koje smo odigrali. Dosta toga moramo da ispravimo i posložimo kada je igra u napadu u pitanju”, rekao je selektor Crne Gore, Dragan Đukić.

Tokom juna Crna Gora će se u dvomeču sa selekcijom Hrvatske boriti za plasman na Svetsko prvenstvo. Ujedno, biće to i kvalifikacioni dueli za Olimpijske igre, jer će se vize za Tokio deliti na planetarnoj smotri.

„Upravo tako. Verujem da će pristup utakmicama sa Hrvatskom biti mnogo drugačiji. Moramo da budemo agresivniji, borbeniji. Rezultati selekcije Crne Gore pre svega zavise od igre u odbrani i nadam se da će ona protiv Hrvatske funkcionisati na visokom nivou. Kada igramo maksimalno organizovano, disciplinovano i borbeno, možemo da dobijemo svakoga, pa i Hrvatsku“, naglasio je Đukić.

Na pitanje da li ostaje pri stavu da će se poslednjeg dana boriti da Vuko Borozan zaigra protiv Hrvatske, Đukić je odgovorio:

“Stojim iza onoga što sam rekao pre početka EHF nedelje i pre duela sa Bosnom i Hercegovinom. Boriću se i verujem da će Vuko Borozan biti u sastavu tima, kao i da ću moći da računam na sve momke koji su igrali u mečevima koji su ostali iza nas”.

Ljubitelji rukometa u Crnoj Gori se nadaju da je Đukić u pravu i da će uspeti u svojim namerama. Voleli bi da vide Borozana u timu, voleli bi da Crna Gora eliminiše Hrvatsku i izbori plasman na Svetsko prvenstvo.