Rukometašice Crne Gore bez poraza na EP

Vesti rukomet 2. jun 201819:22 > 19:27
Podeli:
RSCG

Rukometašice Crne Gore pobedile su Italiju sa 28:22 i bez poraza su izborile plasman na Evropsko prvenstvo koje se od 29. novembra do 16. decembra igra u Francuskoj.

U poslednjem meču izabranice Pera Johansona su lako opravdale ulogu favorita protiv Italije, a drugi putnik iz Grupe 2, u kojoj se nalazi Crna Gora, će gotovo sigurno biti Poljska, koja ima dva boda više i u poslednjem kolu u nedelju na svom parketu očekuje Slovačku.

Najefikasnije u sastavu Crne Gore protiv Italije bile su Ujkićeva sa 5, Despotovićeva i Mehmedovićeva sa po 4, odnosno Raičevićeva sa 3 gola. Kod selekcije Italije, centralna figura je bila golman Brusti sa 17 odbrana.

Kvalifikacije za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta je kao selektor počeo Dragan Adžić, koji je posle pobeda nad Italijom i Slovačkom, a uoči Svetskog prvenstva, zamenjen Perom Johansonom.

Crna Gora je na planetarnoj smotri zaustavljena u četvrtfinalu, u kojem je poražena od Francuske, koja je kasnije postala šampion planete i koja je domaćin narednog Evropskog prvenstva.