Cupara pred meč odluke: Imamo pit-bulove…

Vesti rukomet 13. jun. 20183:36 > 3:40
Podeli:
Rukometni savez Srbije

Golman rukometne reprezentacije Srbije Vladimir Cupara veruje da će "orlovi" ponoviti dobro izdanje iz prvog meča baraža i da će u četvrtak u Povoa de Varzimu overiti plasman na Svetsko prvenstvo 2019. u Danskoj i Nemačkoj.

Srbija je u nedelju u Nišu slavila sa 28:21 i sa solidnom razlikom dočekuje revanš protiv neugodnih Portugalaca.

Svi zajedno smo napravili prednost od sedam golova. Drago mi je da smo sačuvali mrežu, da smo primili samo 21 gol. Bilo je nekoliko grešaka, nekoliko kontri, kao i situacija u kojima sam mogao bolje da reagujem. Prezadovoljan sam saradnjom sa igračima. Sve u svemu, važno je da smo upisali ubedljivu pobedu i da puni samopouzdanja putujemo za Povao de Varzim. Želimo pobedu i u drugom meču,“ rekao je golman Vive Kjelcea.

Sjajni čuvar mreže zna da najveća opasnost po gol „orlova“ preti od Duartea, Faraža i ostalih portugalskih bekova.

„Zaustavili smo ih u Nišu, a razlog tome je dobra taktika, zatim i borbenost igrača. Svi su odigrali na 100%, to se osetilo pri svakom šutu, pri svakoj akciji. Nekako je i normalno da primimo tako mali broj golova, kada sam ispred sebe imao bukvalno pit-bulove, svoje saigrače, koji su padali na glavu u svakom momentu, ne bi li otežali Portugalcima poziciju za realizaciju.“

Rukometni savez Srbije

Cupara je pohvalio i stručni štab na čelu sa selektorom Ljubomirom Obradovićem.

Imali smo fantastičnu pripremu utakmice i trenirali smo kao jedan. Odradili smo 10 treninga za šest dana, muški i više nego profesionalno. Nema opuštanja, tako će biti sve do kraja drugog meča. Najjači smo kada smo u podređenom položaju. Veoma mi prija reprezentativno okruženje i atmosfera u timu. Ova postava je kratko zajedno, ako se uzme i EHF nedelja u aprilu, ali hemija se brzo stvorila, nema izdvajanja, svi smo jednaki i svi smo tu zbog rezultata.“

Portugalci će u četvrtak (22) krenuti na sve ili ništa.

Moramo da odigramo pametno. Dođu i do mene komentari da je lako pobediti Portugal. To nije istina jer je reč o ozbiljnoj reprezentaciji. Da smo dobili sa golom razlike pričalo bi se kako je Portugal ozbiljan tim. Teško je ugoditi svima, zato se i ne obaziremo. Najbitnije je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Nije bitno šta će oni odigrati, već ono kako se budemo postavili na terenu,“ naveo je Cupara.