SP U20: Crna Gora mora da pobedi Brazil

Vesti rukomet 7. jul. 201815:57 > 16:00
Podeli:
RSCG

Do kraja grupnih faza na Svetskom šampionatu u Mađaskoj ostalo je da se odigra još samo jedno kolo. Crnoj Gora je u poslednjem kolu potrebna pobeda nad Brazilom, Hrvatska je već u osmini finala, a Slovenija mora da pobedi Kinu.

Rukomeratiše Crne Gore su na startu pobedile Portugaliju i Obalu Slovonovače, ali su usledila dva ubedljiva poraza, prvo od Norveške sa 31:20, a zatim i od domaćina Mađarske sa 27:17. Po nekim računacima Crnoj Gori je dovoljan i bod protiv Brazila da bi sigurno prošla u nokaut fazu, ili ti osminu finala, ali za sada o tome niko ne razmišlja. Cilj je pobeda.

Protiv Mađarske bolje od ostalih u sastavu Crne Gore bile su Tatjana Brnović, Enisa Đoković i Ivana Novaković sa po tri gola.

Crna Gora ukoliko u nedelju pobedi Brazil u doigravanje će ući sa pozicije četiri i rival će joj biti selekcija koja osvoji prvo mesto u grupi u kojoj se nalazi Slovenija. Slovenkama je neophodna pobeda nad Kinom da bi stigle do osmine finala, a rival Crnoj Gori će biti pobednik duela Rusija – Južna Koreja.

Jedina selekcija iz regiona koja je kolo pre kraja osigurala plasman u osminu finala je Hrvatska. Hrvatice su na startu poražene od Francuske sa 19:16, ali su usledile pobede nad Nemačkom 25:24, Egiptom 30:19 i Švedskom 22:18. Hrvatska u poslednjem kolu igra protiv Španije. Slovi za favorita i realno je da u osminu finala uđe sa pozicije broj dva iz grupe.