EP za juniore na Sport Klubu: Srbija cilja drugi krug

Vesti rukomet 17. jul. 20185:12 > 5:17
Podeli:
RSS

Muška juniorska rukometna reprezentacija Srbija (igrači do 20 godina) privodi kraju pripreme za Evropsko prvenstvo koje je na programu u Celju od 19. do 29. jula.

Izabranici selektora Nenada Maksića spremali su se za predstojeće takmičenje na Zlataru, u Kragujevcu i Kanjiži, a generalnu probu imali su turniru u Mađarskoj.

Zadovoljan sam urađenim, imali smo dobre uslove za rad u Srbiji, iako nije sve bilo idealno, pre svega zbog dužine priprema. U ekipi je mnogo debitanata, momci su zdravi i spremni, izuzev Vuka Milenkovića, nadam se da će zdravstvena služba uspeti da sanira njegovu povredu i da će krenuti sa nama u Sloveniju,“ kaže Maksić.

Srbija je na turniru u Mađarskoj zabeležila pobedu u duelu sa domaćom selekcijom i poraze Poljaka i Rusa.

Prvu utakmicu smo odigrali protiv dobre ekipe Mađarske, koja je duže na okupu od nas. Mislim da smo pokazali visok nivo igre, sa velikom željom, u fazi napada gotovo idealno. Druga utakmica protiv Poljaka je pokazala određene slabosti. Protivnik je zaista za svaki respekt, na kraju su nijanse odlučivale pobednika. Treću utakmicu smo izgubili od Rusa, bilo je malo vremena za oporavak jer mi nemamo kapacitet da odigramo tri jake utakmice za tri dana. Više je bilo pozitivnih stvari na turniru, nego loših, tako da sam generalno zadovoljan.

RSS

Srbija će se na Evropskom prvenstvu takmičiti u grupi B, a za protivnike će imati domaću selekciju Slovenije, Norvešku i Izrael.

Želimo da prođemo u drugi krug, iako smo imali mnogo problema sa povredama i otkazima pojedinih igrača. Mislim da je to realan cilj. Primarno je da obezbedimo plasman na Svetsko prvenstvo. Slovenija je po meni najjača ekipa u grupi, imaju kontinuitet rezultata sa ovom generacijom, igraju na svom terenu. Dobri su kao ekipa, dugo su na okupu i funkcionišu na pravi način. Norvežani su nas pobedili na prvenstvu sveta prošle godine u Gruziji, kvalitetna ekipa. Mislim da će to biti utakmica za prolaz u drugi krug, bez namere da potcenim Izrael. Prva utakmica je najteža, tako da se nadam da ćemo uspešno prebroditi meč sa Izraelom, pa sa Norvežanima u drugom kolu odlučivati putnika u sledeću fazu,“ naglasio je Maksić.

Selekcija Jugoslavije je 2000. bila šampion Evrope u ovom uzrastu, a titulu osvojenu pre dve godine u Danskoj brani Španija.

Srbija prvi meč u Celju igra u četvrtak 19. jula u 17 časova, a utakmice sa kontinentalnog šampionata pratite na kanalima Sport kluba.