Katarina Bulatović ponovo u Budućnosti

Vesti rukomet 26. jul 201813:16 > 13:17
Podeli:
Jeff Gross, Getty Images

Rukometašice Budućnosti su prošle sezone plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona sa najmlađom ekipom u elitnom takmičenju napravile ogroman, gotovo senzacionalan uspeh. Ambicije će u narednoj biti daleko veće jer se u Budućnost vratila i Katarina Bulatović.

Pored nje, tokom leta šampion Crne Gore i ekipa koja je dva puta bila šampiona Evrope dobila je još dva velika pojačanja jer su se u klub vratile Anđela Bulatović i Marina Rajićić.

“Vraćam se drugi put u Budućnost, koju doživljavama kao drugu kuću. Sve se desilo brzo i pomalo neočekivano, ali izuzetno sam zadovoljna i srećna. Motivisana i sa mnogo ambicija čekam narednu sezonu. Nastojaćemo i verujem uspeti da napravimo korak napred u narednoj sezoni kada je Budućnost bila među osam najboljih u Ligi šampiona. Pored toga, nosioci igre u reperezentaciji su mlade devojke iz Budućnosti, pa će uz nas iskusnije koje smo se ponovo vratile u Podgoricu imati jak tim, a ujedno i uslove da se pripremamo za Evropsko prvenstvo koje sledi i na kojem verujem da možemo da se umešamo u borbu za medalju”, naglasila je Katarina Bulatović i nastavila:

“Vrlo brzo ću se uklopiti u sistem koji jako dobro poznajem jer sam godinama sarađivala sa trenerom Draganom Adžićem. Na startu Lige šampiona nas očekuju dueli sa Larvikom, Odenzeom i Mecom, a prvi cilj je plasman među 12 najboljih. Uverena sam da ćemo ga ostvariti, a iskreno se nadam da će dvorana Morača kao nekada kada smo osvajale Ligu šampiona biti ispunjena do poslednjeg mesta, da će se ponovo napraviti sjajan ambijent i hemija koja će nas nositi do velikih uspeha”.

Budućnost je tokom leta napravila sjajan posao. Mladi tim iz prošle sezone, koji je napravio zaista neverovatan uspeh plasmanom među osam najboljih, dobio je nadogradnju.

Budućnost će sigurno nastojati da izbori plasman na finalni turnir u sezoni koja sledi, a što se reprezentacije tiče, cilj će biti da se napravi korak više u odnosu na Svetsko prvenstvo na kojem je Crna Gora u četvrtfinalu poražena od Francuske, koja je kasnije postala šampiona planete.