Bulatović: Korak po korak do F4, onda je sve moguće

Vesti rukomet 4. sep 201815:06 > 15:08
Podeli:
Jeff Gross/Getty Images

Katarina Bulatović vratila se u Budućnost sa željom da ponovo stigne do završnog turnira Lige šampiona, da treći put osvoji titulu klupskog prvaka Evrope.

Podsećanja radi rukometašice Budućnosti su dva puta bile neprikosnovene u Ligi šampiona, 2012. i 2015. godine. Budućnost je prošle sezone podmladila ekipu posle dva uzastopna učešća na finalnom turniru, a plasman među osam najboljih je ocenjen kao neverovatan uspeh.

Ekipa koju vodi Dragan Adžić ima ogroman potencijal i talenat, a nedostatak iskustva je nadoknađen povratkom u klub Katarine i Anđele Bulatović, odnosno Marine Rajčić. Budućnost će u prvoj fazi takmičenja igrati protiv Odenzea, Larvika i Meca, a cilj je osvajanje jednog od tri mesta koja vode u drugu fazu, odnosno među 12 najboljih ekipa Evrope.

“Budućnost je prošle sezone sa daleko najmlađim timom u Ligi šampiona stigla do četvrtfinala gde je zaustavljena od Đera. Ekipa poseduje ogroman potencijal, veliki kvalitet i sjajnu hemiju. Sada, Budućnost ima i neophodnu dozu iskustva i verujem da možemo da napravimo korak više, da možemo da izborimo plasman na finalni turnir elitnog takmičenja koji se igra u Budimpešti. Kada stignete do finalnog turnira, sve je moguće”, naglasila je Katarina Bulatović i nastavila:

“Pripreme idu planiranim tokom. Naporno smo radile u Kolašinu i nakon toga krenule u seriju pripremnih mečeva. Rezultati u kontrolnim utakmicama su mogli da budu i bolji, ali to nije prioritet. Zato smo i igrale protiv najboljih ekipa u Evropi, da vidimo gde se nalazimo i šta nam nedostaje u odnosu na njih. Fokusirane smo na uigravanje i dostizanje željene forme za početak Lige šampiona. Najvažnije je da budemo spremne kada krenu takmičarski mečevi. Nemam nikakvu dilemu da će tako i biti. Treća kruna u dresu Budućnosti, bila bi ujedno kruna moje karijere, ali sezona još nije ni počela. Moramo da idemo korak po korak, a kada završim karijeru brojaću trofeje i uspehe.”

Katarina Bulatović je četiri puta bila klupski prvak Evrope. Dva puta sa ekipom Budućnosti 2012. i 2015. godine. Osvojila je titulu prvaka Evrope sa reprezentacijom Crne Gore i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, na kojima je bila najbolji strelac.