Đakonović za SK: Sa mnogo ciljeva čekamo sezonu

Vesti rukomet 27. sep. 201813:20 > 13:24
Podeli:
RK Lovćen

Šampionat Crne Gore u rukometu počinje u petak. Snage će na otvaranju odmeriti Lovćen i Ivangrad. Dan kasnije na teren će izaći Mornar 7 i Komovi, dok se derbi kola, Partizan – Jedinstvo igra 2. oktobra. Slobodna je Budvanska rivijera.

Duplu krunu brani Lovćen sa Cetinja. Kakve su ambicije, ekipe i ciljevi u sezoni koja sledi, pitali smo predsednika kluba Vida Đakonovića.

Osnovnii cilljevi koje smo postavili pred prethodnu sezonu su ispunjeni u celosti. Tačnije rečeno uradili smo i više nego što smo očekivali. Osvajanjem duple krune smo napravili veliki uspeh. Ove sezone bili bi zadovoljni da ispunimo ciljeva koje smo postavili, a ako ih premašimo, kao prethodne, nećemo imati ništa protiv”, rekao je predsednik Lovćena za Sport Kluba i nastavio:

Naime, pre početka prethodne sezone cilj je bio usmeren na stvaranje neophodnih preduslova za organizacionu i finansijsku stabilnost kluba. Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da smo dug Lovćena, koji datira gotovo deceniju unazad, smanjili za vise od dve trećine, odnosno isti je za period od godinu i po dana sa 275 hiljada evra smanjen na 75 hiljada. Rekao sam da smo prethodne sezone premašili ciljeve, jer smo uz stabilizaciju i konsolidaciju, uspeli da osvojimo i duplu krunu. Osnovni ciljevi u sezoni koja sledi su: potpuna finansijska stabilizacija kluba, pod kojom podrazumevam da dugovi Lovćena na kraju sezone budu svedeni na nulu, početak rada Lovćenove rukometne škole, budući da gotovo deceniju unazad Lovćen nema svoje najmlađe kategorije. U tom pravcu posebno želim da naglasim da smo mozda i ključni uslov već ispunili, budući da smo postigli dogovor sa Zoranom Abramovićem da kompletna pionirska ekipa Rukometnog kluba “Perper” od ove sezone bude ekipa Lovćena. Dakle, više od 20 dečaka rođenih 2004. i 2005. godine od pre par dana članovi su naseg kluba. Time smo, posle dužeg vremena, stvorili uslove za kontinuiran i nesmetan razvoj pionirske selekcije kluba. U narednih par meseci cilj je da potpuno završimo projekat škole rukometa za decu rođenu 2006. godine, kao i školu mini rukometa, a nosilac tog projekta je proslavljeni reprezentativac Mladen Rakčević”.

Finansijska stabilnost i rad, odnosno unapređenje mlađih selekcije će sigurno naići na podršku u odobravanje ljubitelja rukometa na Cetinju, ali će navijači posle duple krune i sjajnih partija, sigurno tražiti i nove trofeje.

Što se tiče seniorske ekipe, ona je pretrpela velike promene u odnosu na prethodnu sezonu, budući da su klub napustili nosioci igre, golmani Mihaljević i Matović, prvi srednji bek Filip Krivokapić, potom levo krilo Jauković, pivotmen Ašanin, kao i stub odbrane Drasković. Na prvog pivota Damjanovića, ne možemo da računamo, minumum do kraja polusezone. Stigao je i novi trener Duško Milić, dok će Zoran Abramović voditi talentovanu generaciju pionira kluba. Bivši reprezentativac Marko Martinović biće zadužen za rad sa drugom ekipom, dok će Vasko Ćeranić voditi kadete kluba. Za rad sa golmanima biće i dalje zadužen Goran Vujović”, rekao je Đakonović i nastavio:

Što se pojačanja tiče, u pitanju su povratnici u klub, dva izuzetno dobra igrača, golman Vuko Borilovic, koji je kandidat za reprezentaciju, kao i aktuelni reprezentativac Mirko Radovic. Prvom timu priključeno je i nekoliko mlađih igraca koji su nastupali za ekipu Lovcen 2, prethodne sezone, a ko će od njih biti standarni član prve ekipe odlučiće, naravno, strucni stab. U takvoj konstalaciji snaga, iako, kako je navedeno, u znatno drugačijem i još više podmlađenom sastavu u odnosu na prošlu godinu, smatramo da možemo biti ravnopravan takmac svim ekipama, a ako se pruži prilika za osvajanje nekog od trofeja, sigurno je nećemo ispustiti. Ne pravimo bilo kakav alibi, s obzirom da branimo duplu krunu, naprotiv„.

Ova sezona će biti po mišljenju ljubitelja rukometa u Crnoj Gori znatno neizvesnija jer je će pored Lovćena i Partizana još nekoliko timovima voditi borbu za osvajanje trofeja.

Slažem se sa tim stavom. Za razliku od prethodne godine, ova sezona doneće, mnogo vise uzbuđenja, jer ozbiljne timove, za nase prilike, imaju Partizan iz Tivta, koji je angazovanjem pojedinih igrača pred početak sezone istakao ozbiljnu kandidaturu za sam vrh na oba fronta, potom Jedinstvo iz BIjelog Polja i Ivangrad. Ni jednog trenutka se ne smeju potceniti mogućnosti i kvalitet Budvanske rivijere i Komova”, naglasio je Vido Đakonović.

Nova sezona počinje, a ljubitelji rukometa je čekaju sa nestrpljenjem. Ono što će sigurno uvećati medijsku pažnju i interesovanje je činjenica da će šampionat biti ujednačen i da će se većina timova osloniti na mlade igrače koji su budućnost rukometa u Crnoj Gori.