Čelendž Kup: Kraj za ponosno Jedinstvo

Podeli:
Svetozar Janičić

Rukometaši Jedinstva iz Bijelog Polja doživeli su i drugi poraz u Litvaniji. Kaunas je slavio sa 36:24, a bio je bolji i u prvom meču Čelendž Kupa sa 37:22.

Bijelopoljci i pored dva poraza i pored eliminacije iz evropskog takmičenja zaslužuje sve čestitke. Naime, Jedinstvo je pre dve sezone izborilo plasman u elitno društo, prošle sezone je bilo ravnopravan takmac Lovćenu koji je osvojio duplu krunu i Partizanu iz Tivta koji je igrao u finalu Kupa i bio vicešampion Crne Gore.

Tokom leta Cetinjani i Tivćani su zbog finansija odustali od Evrope, a momci iz Bijelog Polja odlučili da izađu na evro scenu i brane ugled Crne Gore, iako je situacija u klubu kada su finansije u pitanju daleko od sjajne.

U drugom meču, najefikasniji u sastavu Jedinstva bili su Bojan Varagić i Slobodan Zonjić sa po šest golova. Raspoloženi za igru u napadu kod objektivno boljeg Kaunasa bili su Ignas Grigas sa 14 i Darius Kartinas sa pet golova.

Momci iz Bijelog Polja se vraćaju kući sa ambicijama da se umešaju u borbu za trofeje u domaćem šampionatu i Kupu. Na osnovu prikazanog u prvom kolu i pobede nad Partizanom u Tivtu – 33:29, ostao je utisak da su kadri za tako nešto.