Dragan Đukić novi trener rukometašica Bukurešta

Vesti rukomet 19. okt. 201818:28 > 18:31
Podeli:
Privatna arhiva

Dragan Đukić, bivši selektor rukometaša Crne Gore, preuzeo je rukometašice Bukurešta sa ciljem da tim iz Rumunije odvede na finalni turnir Lige šampiona. Pomagaće mu Majda Mehmedović i Jovanka Radičević rukometašice Crne Gore.

Dragan Đukić je na klupu reprezentacije Crne Gore seo kada je malo ko hteo, jer su šanse za plasman na Evropsko prvenstvo bile jako male. Međutim, u konkurenciji sa Švedskom, Rusijom i Slovačkom, posle pobede nad Švedskom i trilera u Rusiji, uspeo je da odvede Crnu Goru na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Suočen sa velikim problema sa povredama i otkazima jako bitnih igrača, Đukić sa mladom selekcijom nije uspeo da prođe grupnu fazu u kojoj su bili Nemačka, Slovenija i Makedonija. Nedugo zatim, Crna Gora je bila slabija od Hrvatske u baraž mečevima za Svetsko prvenstvo, a čelnici Saveza su odlučili da ne produže saradnju sa Đukićem, nego da angažuju Zorana Roganovića.

Dok se Zoran Roganović sprema za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duele sa Farskim Ostrvima i Ukrajinom (u grupi je još i Danska), Đukić je seo na klupu, na kojoj je u završnici prošle sezone sedeo Per Johanson selektor rukometašica Crne Gore.

Bukurešt je već izgubio jedan trofej i to Superkup. Ima poraz u domaćem prvenstvu, a odluku da smene Magnusa Johansona, takođe Šveđanina, čelnici kluba su doneli kada su rukometašice Bukurešta poražene od Bitighajma u drugom kolu Lige šampiona.

Dragan Đukić će debi na užarenoj klupi tima iz Bukrešta imati protiv Kristijanštada u trećem kolu elitnog takmičenja.