LŠ: Budućnost granitnom odbranom slomila Mec

Vesti rukomet 4. nov 201821:04 > 21:10
Podeli:
sport klub

Rukometašice Budućnosti izvojevale su zlata vrednu pobedu na putu ka Top 12 fazi Lige šampiona. Izabranice Dragana Adžića su granitnom odbranom slomile Mec – 23:19 (9:10).

Ulogu junaka u duelu sa izuzetno kvalitetnim Mecom, prigrabile su Marina Rajčić koja je pravila čuda na golu Budućnosti, Milena Raičević koja je postigla osam, Đurđina Jauković i Itana Grbić sa po četiri gola. Kod Meca, najefikasnije su bile Laura Flipes sa osam i Deuna Zadi sa tri gola.

Ljubitelji rukometa su gledali pravi rat na parketu dvorane “Morača“. Odbrane oba tima su funkcionisale besprekorno. Budućnost je tokom prvog poluvremena vodila sa 5:3 i 7:5, ali je na poluvremenu vodio Mec sa 10:9. Briljirale su u prvom poluvremenu Marina Rajčić koja je pravila čuda na golu Budućnosti i Milena Raičević koja je postigla sedam od devet golova Budućnosti. S druge strane, fenomenalna na golu Meca bila je Ivana Kapitanović, a golovi su bili ravnomerno raspoređeni. Po dva su postigle Manon Uet, Deuna Zadi i Marion Mabon.

Rat je nastavljen i u drugom poluvremena. Žestoke duele smo gledali na svakom pedlju terena, za svaku loptu. Ono što je izazivalo uzdahe, a zatim i ovacije sa tribina su fenomenalne odbrane Marine Rajčić i Ivane Kapitanović koje su zaista pravile čuda.

U 10. minutu, Marina Rajčić je doživela ovacije sa tribina, jer je posle dve fenomenalne intervencije uspela da postigne i gol, s obzirom da je mreža Meca bila prazna za 12:10. Nedugo zatim je Katarina Bulatović poslala projektil u mrežu Mecu za velikih plus tri, a posle nove odbrane Marine Rajčić, Milena Raičević je pogodila za 14:10. Zvuči pomalo neverovatno, ali je istinito. Mec punih 15 minuta igre u nastavku nije uspeo da postigne ni jedan gol.

Ekipa iz Francuske je bila u šoku, a rukometašice Budućnosti su bukvalno letele terenom, pa je na manje od deset minuta pre kraja na semaforu pisalo 20:14 i sve je bilo gotovo.

U drugom meču grupe A, Odenze je na svom parketu pobedio Larvik sa 27:23, pa posle četiri odigrana meča Mec i Odenze imaju po pet bodova, Budućnost je skupila četiri, a Larvik dva boda. U narednom kolu, Budućnost u Podgorici igra protiv norveškog Larvika.

Pobeda nad Larvikom u Podgorici, garantuje izabranicama Dragana Adžića plasman u drugu, glavnu fazu Lige šampiona u kojoj će se 12 ekipa boriti za plasman u četvrtfinale, a kasnije za plasman i na finalni turnir. Bodovi iz prve faze se prenose u drugu, zato je pobeda nad Mecom, kao i pobeda nad Odenzeom u prvom kolu od kapitalnog značaja.

U ostalim mečevima drugog kola postiguti su sledeći rezultati: Odenze – Larvik 27:23, Ferencvaroš – Bitinghajm 33:30, Brest – Sevahof 34:26, Bukurešt – Kristijanštad 26:31, Krim – Podravka 27:20, Rostov – Kopenhagen 30:25. Ponedeljak: Đer – Turinger.

Grupa A: Mec 5, Odenze 5, Budućnost 4, Larvik 2
Grupa B: Rostov 7, Brest 5, Kopenhagen 4, Sevahof 0
Grupa C: Đer 6, Krim 5, Podravka 3, Turinger 0.
Grupa D: Ferencvaroš 6, Bukurešt 4, Kristijanštad 3, Bitinghajm 3.