Kraj evropskog sna za rukometašice Bjelovara

Vesti rukomet 10. nov 201820:59 > 21:01
Podeli:
Getty Images/Alex Grimm

Rukometašice Bjelovara nisu uspele da se plasiraju u osminu finala EHF Čelendž kupa.

U prvom nastupu u evropskim mečevima rukometašice Bjelovara pobedile su u petak Kristijanstand sa 23:22 ali se pokazalo da to nije dovoljno jer su u revanš meču nakon manje od 24 sata poražene sa 27:22 (14:8) što je Kristijanstandu bilo dovoljno za prolazak dalje.

Skupo je rukometašice Bjelovara koštalo lošije odigrano prvo poluvreme u kome su postigle samo osam golova. U nastavku nisu uspele da stignu zaostatak od šest golova sa poluvremena i pored velike borbe.

Šutirale su igračice Bjelovara čak 47 puta na gol rivalki, iskoristile su tri od pet sedmeraca. Sa druge strane, Kristijanstand je 42 puta okušao šut i pronašao lopti put do mreže u 27 navrata. Iskoristile su četiri od pet sedmeraca i odlično igrale sa igračem manje, a sedam puta su bile u toj situaciji, za razliku od Bjelovara koji je imao samo četiri isključenja na po dva minuta.

Švedski tim su do pobede predvodile Linea Jakobsen sa osam golova i Džoana Hili sa četiri.

U Bjelovaru je sa sedam golova prednjačila Kristina Smiljačić koja je sve golove postigla u drugom poluvremenu, a sa četiri pogotka je pratila Ema Guškić.