Katarina i Marina: Sa Slovenijom kao u finalu

Vesti rukomet 27. nov 201815:23 > 15:26
Podeli:
RSCG

Katarina Bulatović i Marina Rajčić vratile su se u Budućnost. Katarina je stigla iz Rostova, a Marina iz Meca. Sjajni bek i sjajni golman, došle su da pomognu šampionu Crne Gore da se umeša u borbu za finalni turnir Lige šampiona, ali i zbog reprezentacije.

Rukometašice Budućnosti, koje sa uspehom vodi Dragan Adžić, izborile su plasman u glavnu fazu takmičenja, u kojoj će se 12 ekipa, podeljenih u dve grupe, boriti za mesto u četvrtfinalu. Podgoričanke su u konkurenciji sa Odenzeom, Mecom i Larvikom, u drugu fazu prenele šest bodova i nalaze se nadomak plasmana među osam najboljih.

Pre nastavka elitnog evropskog takmičenja, 11 rukometašica Budućnosti će u dresu sa državnim grbom nastojati da na šampionatu Evrope u Francuskoj napravi korak više, u odnosu na Svetsko prvenstvo prošle godine. Podsećanja radi, Crna Gora je na planetarnoj smotri zaustavljena u četvrtfinalu od Francuske, koja je kasnije stigla do titule prvaka sveta.

Idemo u Francusku sa ciljem da se umešamo u borbu za medalju, iako smo svesne da nas očekuje paklena konkurencija. Već u prvoj fazi za rivale imamo Sloveniju, Rusiju i Francusku, što garantuje dosta problema, na putu do druge faze. To dovoljno govori o konkurenciji i o tome na kakvom nivou moramo da budemo, kako bi se umešale u borbu za medalju. Za nas je meč sa Slovenijom, kojim otvaramo šampionat u petak, finale pre finala. Na papiru smo favoriti, ali papir je jedno, a teren nešto sasvim drugo. Optimista sam i verujem da možemo da pobedimo Sloveniju, da možemo do borbe za medalju”, naglasila je Marina Rajčić.

U sklopu priprema za Evropsko prvenstvo rukometašice Crne Gore su odigrale dva kontrolna meča protiv Švedske. U prvom su slavile sa 30:28, a u drugom sa 32:30.

Bile su to dve potpuno drugačije utakmice sa istim epilogom. U prvom meču smo kontrolisale dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta. U drugom smo imale veliki minus, koji smo uspele da stignemo i prestignemo. Pozitvna hemija i energija su tu. Tu je i kvalitet. Mnogo će nam značiti provere sa Švedskom jer smo u ta dva meča prošle kroz većinu situacija koje mogu da nas zadese na Evropskom prvenstvu. Imamo velike ambicije, ali velike ambicije imaju i ostale selekcije. Idemo korak po korak, a svaki meč je finale”, naglasila je Katarina Bulatović.

Katarina Bulatović i Marina Rajčić su na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Srbiji osvojile zlatnu medalju, a Crnoj Gori su donele i srebro sa Olimpijskih igara u Londonu. Da li je kucnuo čas za novo veliko slavlje popularnih “lavica” saznaćemo brzo.

Prvi meč je na programu u petak, a prvi rival Slovenija sa početkom u 21 čas.