Katarina Bulatović: Glavu gore, idemo dalje

Vesti rukomet 2. dec 201822:29 > 22:30
Podeli:
Jeff Gross, Getty Images

Rukometašice Crne Gore najavljivale su pre početka Evropskog prvenstva da žele da se bore za medalju. Posle pobede protiv Slovenije, u duelu sa Rusijom su pokazale da imaju kvalitet za pobedničko postolje.

Sve je u duelu sa Rusijom, funkcionisalo jako dobro. Crna Gora je kontrolisala dešavanja na parketu, u pojedinim momentima je delovalo da je na pragu pozitvnog rezultata i zlata vrednih bodova za drugu fazu takmičenja, ali mali pad koncentracije, nedostatak sreće u završnici i Rusija je slavila sa 24:23.

“Glavu gore, idemo dalje. Imamo razloga da budemo tužne, ali nemamo vremena. Odigrale smo dobru utakmicu. Teško je igrati sa Rusijom, jednom od najboljih selekcija na turniru, koja posle zlata sa Olimpijskih igara sigurno cilja zlato i na Evropskom prvenstvu. Nismo bili na visini zadatka u završnici meča kada smo imali rukometašicu više. Napravile smo dve greške i kažnjene smo zbog toga”, rekla je Katarina Bulatović u miks zoni i nastavila:

“Odmah moramo da zaboravimo meč sa Rusijom. Sledi duel sa Francuskom u kome moramo da ponovimo partiju koju smo prikazali protiv Rusije. Verujem da će to biti dovoljno da stignemo do pobede, da u drugu fazu prenesemo dva boda i ostanemo u trci za plasman u polufinale”.

Crna Gora i Francuska odmeriće snage u utorak sa početkom u 21 čas. Crna Gora će imati i dodatni motiv u meču koji sledi, jer je Francuska na Svetskom šampionatu prošle godine posle velike borbe pobedila Crnu Goru u četvrtfinalu.