Marina Rajčić: Polufinale? Borićemo se do kraja

Vesti rukomet 10. dec 201812:02 > 12:32
Podeli:
ŽRK Budućnost/D. Starčević

Rusija je pobedila Srbiju i praktično obezbedila plasman u polufinale. Švedska je imala pobedu u rukama, ali je Francuska izvukla bod. Međutim, sada Francuska nije sigurna, a plasmanu u polufinale mogu da se nadaju Srbija i Crna Gora.

Rukometašice Crne Gore nisu klonule duhom posle prve faze, a malo je selekcija kojima se to ne bi desilo. Imale su pobedu u rukama protiv Rusije, ali su serijom grešaka u poslednja dva minuta ostale i bez boda. Mnogi su mislili da će u drugoj fazi doći do neizbežnog pada, ali su izabranice Pera Johansona odlučile da se bore do kraja.

Kao cilj su postavile sve pobede do kraja šampionata Evrope. Prvu su ostvarile protiv Švedske, i to pred duel sa Srbijom. Pobedom nad „komšinicama”, uz trijumf nad Danskom, Crna Gora bi mogla čak i do polufinala, ukoliko bi Srbija u poslednjem kolu savladala Francusku.

Nije nam bilo lako posle prve faze. Onaj izgubljeni bod u meču protiv Rusije, sada bi bio zlata vredan. Međutim, dogovorile smo se da se borimo do kraja. I borimo se! Pobedile smo Švedsku, ostale u trci za plasman u polufinale. Ne zavisi sve od nas, ali ćemo nastojati da uradimo ono što jeste do nas, a to je da pobedimo Srbiju i Dansku”, rekla je Marina Rajčić, golman Crne Gore i jedan od najboljih golmana planete i nastavila:

Srbija i Danska su kvalitetne selekcije, ali kvalitetne smo i mi. Na Svetskom prvenstu prošle godine uspele smo da pobedimo Srbiju u osmini finala, nadam se da ćemo i sada uspeti da stignemo do dva boda, da će san o plasmanu u polufinale nastaviti da živi„, naglasila je Marina Rajčić devojka koja je letos stigla u Budućnost iz Meca sa ciljem da sa ekipom iz Podgorice ponovo stigne do finalnog turnira Lige šampiona.

Marina Rajčić je sa reprezentacijom Crne Gore osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Srbiji i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.