Bez polufinala za Srbiju, Crnogorke "naplatile" greške

Vesti rukomet 10. dec. 201820:43 > 22:26
Podeli:
rss.org.rs

Rukometašice Srbije poražene su od Crne Gore 28:27 na Evropskom prvenstvu. Greške su Srbiju koštale nade da će se naći u polufinalu šampionata a Crna Gora još uvek ima nade da se tamo nađe ukoliko pobedi Dansku.

Bolje su otvorile meč Crnogorke koje su u prvih desetak minuta meča vodile sa po dva ili tri gola prednosti. Ipak, Srbija je uspela da dođe do preokreta seredinom prvog poluvremena ponajviše zahvaljujući sjajnoj Katarini Krpež Šlezak koja je pogađala iz različitih pozicija. Poluvreme je obeležila i povreda golmana Srbije Katarine Tomašević koja nije izgledala ni malo prijatno. Na odmor je Srbija otišla sa tri gola prednosti.

Sredinom drugog poluvremena, nakon što je smanjila zaostatak na -2 Crna Gora koristi nesmotrenost Srbije u situaciji u kojoj je Srbija imala igrača više, postiže tri gola i dolazi do izjednačenja.

Dugo je Srbija postizala gol za vođstvo, a Crna Gora stizala, ali se u poslednjih 10 minuta situacija okrenula, a Crna Gora dolazi i do +2 koje uglavnom čuva do minut pred kraj.

Došle su Crnogorke i do +3, ali golovima Stoiljković i Krpež Šlezak Srbija u poslednjih 45 sekundi ulazi sa -1.

Odbranila je Čolić gol Srbije koja je krenula u poslednji napad, ali greškom u dodavanju Srbija je sebi potpisala poraz.

Mnogo je grešaka imala Srbija i to je koštalo nade da će dobrim rezultatom protiv Francuske izboriti mesto u polufinalu. 

Crna Gora sa druge strane najmanje ima borbu za peto mesto, a ukoliko dobro odigra protiv uzdrmane Danske može se naći i u polufinalu. 

Po šest golova su za pobedu Crne Gore postigle Đurđina Jauković, Milena Raičević i Majda Mehmedović, a pet je dodala Jovanka Radičević.

U srpskom timu najefikasnija je bila Katarina Krpež Šlezak koja je postigla 12 golova iz 13 pokušaja, pet golova dala je Dijana Radojević, a četiri Jelena Lavko.

Tok meča: 

Nakon početnog ispitivanja snaga, u razmaku od samo minut videli smo četri gola. Povela je Crna Gora preko Milene Raičević, da bi Katarina Krpež Šlezak izjednačila. Ipak, Crna Gora je iz kontra napada Crna Gora došla do novog vođstva preko Katarine Bulatović, a zatim i do dva gola prednosti preko Jovanke Radičević.

Uspela je nakon nekoliko promašaja Bojana Lekić da smanji na 3:2, ali ponovo su Crnogorke odmah da uzvrate preko Majde Mehmedović. I onada kao ponovljeni snimak – Lekić za 4:3, a Mehmedović za 5:3.

Tatjana Brnović dovodi Crnu Goru dobro uigranom akcijom i na +3 na isteku sedmog minuta utakmice, ali Srpkinje drže priključak zahvaljujući drugom golu Krpež Šlezak.

Presečen napad Srbije, greška u predaji lopte i ponovo je Crna Gora na +3 (Radičević).

Trijana Radojević sa krila pogađa za Srbiju nakon lepo građenog napada. Radojevićevoj je ovo 76. gol u reprezentaciji. Rezultat je 7:5 za Crnu Goru.

Nakon dugog napada, Krpež Šlezak dovodi Srbiju na gol zaostatka, ali odmah stiže odgovor Majde Mehmedović i Crnogorke ostaju na +2. Uspela je, međutim Srbija preko Jelene Lavko da ponovo smanji zaostatak na jedan gol. 

Igra se atomski rukomet – na gol Krpež Šlezak (četvrti gol na meču) odgovorila je Đurđina Jauković. 

Srbija će sa sedmerca imati priliku za izjednačenje prvi put od kada je na početku bilo 1:1.

Pogađa Katarina Krpež Šlezak 19. golom na šampionatu 9:9.

Propustila je Srbija priliku da povede, ali nije Itana Grbić da Crnogorke vrati u vođstvo. 

Novo izjednačenje – Slađana Pop Lazić pogađa za 10:10. Pop Lazić pogađa drugi put na meču za prvo vođstvo Srbije (11:10).

Povredila se golman reprezentacije Srbije Katarina Tomašević koja je i pre ovog meča imala problem sa povredom, a nije bila ni starter na ovom meču. Zameniće je Marija Čolić. Tomašević napušta teren sa bolnim izrazom na licu. Izgleda da se ne radi o lakoj povredi kolena. 

Krpež Šlezak pogađa za 12:10, a zatim i za +3. Krpež Šlezak postigla je do sada sedam golova. Još jednom ista igračica pogađa sa linije za sedam metara. Srbija ima seriju od 5:0 u finišu prvog poluvremena. 

Pogodila je Katarina Bulatović za 14:11, ali je nakon mirnog napada uzvratila Radojević i vratila Srbiju ponovo na +4.

Jauković pogađa, ne može ni Čolić sve da odbrani. 

Nastavlja se meč u istom ritmu. Za Crnu Goru pogodile su Bulatović i Mehmedović, a za Srbiju Krpež Šlezak i Lavko (17:14).

Dobre odbrane svog golmana pogotkom je podržala Bulatović pa Crna Gora smanjuje na 17:15. Sa sedam metara Jauković dovodi Crnu Goru na -1. Ipak, veoma brzo je uzvratila Krpež Šlezak.

Raičević smanjuje ponovo na -1 i to sa igračicom manje, ali Stoiljković pogađa za Srbiju. Drugi gol za Crnu Goru sa igračicom manje postigla je Radičević – 19:18.

Novim golom Radičevićeve sa igračicm manje Crna Gora dolazi do izjednačenja. 

Tri loša napada i tri greške u odbrani sa igračicom više koštale su Srbiju prednosti od dva gola u ovim trenucima, a Stoiljković ide na drugu „pauzu“ od dva minuta. 

Tijana Radojević postiže treći gol i vraća Srbiju u vođstvo. Za moral u srpskom timu biće dobro što je gol postignut sa igračicom manje. Ipak, Raičević uzvraća bez mnogo muke za 20:20.

Pogađa Jelena Lavko, a uzvraća Mehmedović. 

Brzo se igra na obe strane i pored jakih odbrana.

Krpež Šlezak je nerešiva enigma za Crnogorke i iz igre sa sedmerca. Novim golom sa linije sedam metara postiže za novo vođstvo svog tima. Uzvraća odmah Raičević (22:22).

Dijana Radojević pogađa za 23:22 za Srbiju. Brzo uzvraća Tatjana Brnović.

Propušta Crna Gora priliku da pređe u vođstvo. Sjajna je Čolić bila na golu. Ipak, popravlja to Jovanka Radičević i Crna Gora vodi 24:23.

Krila drže Srbiju u igri – pogodila je Radojević.

Ponovo je +1 za Crnu Goru – Jauković. Na drugoj strani promašila je Andrea Lekić. Crnogorke imaju priliku za +2. Golom Majde Mehmedović Crna Gora dolazi na +2.

Lavko je uspela da nađe lopti put u mrežu i smanji zaostatak Srbije na jedan gol. Crna Gora još minut ima igračicu manje. 

Uz malo sreće pri šutu Jauković, Srbija je imala priliku za izjednačenje, ali Lekić je „pročitana“. Ostaje 26:25 za Crnu Goru.

Ispravila se Jauković u sledećem napadu za novih +2. Raičević pogađa za 28:25. Pogodile su sa druge strane Stoiljković i Krpež Šlezak sa sedam metara da se Srbija vrati na -1 manje od minut do kraja.