Johanson: Bilo bi sjajno da Srbija dobije Francusku

Vesti rukomet 11. dec. 201814:33 > 14:35
Podeli:
Martin Rose, Getty Images

Rukometašice Crne Gore pobedile su Srbiju sa 28:27 i nastavile su da sanjaju plasman u polufinale. Da bi san postao java, Crna Gora će morati da pobedi Dansku, a Srbija da savlada Francusku.

  “Bilo bi sjajno da mi pobedimo Dansku, a da nas Srbija pobedom nad Francuskom pogura u polufinale. Međutim, nismo u situaciji da odlučujemo sami o borbama za medalju, pa nam ostaje da se fokusiramo na ono što mi moramo da uradimo, a to je da dobijemo Dansku. Radi se o selekciji koja poseduje ogroman kvalitet, koji forisra skandinavski stil igre, koja ima ponos i karakter i koja sigurno neće izaći na megdan protiv nas sa idejom da izgubi i što pre završi meč. Naprotiv, boriće se do poslednjeg atoma snage za pobedu, a to očekujem i od mojih rukometašica”, naglasio je Per Johanson.

Teško mi je da pričam o meču sa Srbijom jer je imala blago rečeno čudan tok. Dobro smo počeli vodili sa 7:4, pa je usledio period igre u kojem deset minuta nismo dali gol. Na kraju smo bili srećni što je minus samo tri gola. U nastavku smo igrali onako kako treba do same završnice. Umesto da mirno privedemo meč kraju, mi smo srljali iz greške u grešku i umalo ostali bez pobede. Na svu sreću to se nije dogodilo, a utakmica je imala sličan tok kao i duel sa Rusijom kada smo imali dva boda u džepu, na kraju ostali bez jednog, koji bi nam sada bio od vitalnog značaja„.

Utakmica između Crne Gore i Danske igra se u sredu sa početkom u 15 časova i 45 minuta. U slučaju pobede kojoj se nadaju svi u timu Crne Gore, sav fokus i sva pozitvna energija će biti usmerene ka selekciji Srbije koja bi pobedom nad Francuskom omogućile popularnim “lavicama” iz Crne Gore da se bore za medalju.