Adžić za SK: Imamo pravo da sanjamo F4

Vesti rukomet 19. dec 201818:13 > 18:15
ŽRK Budućnost/D. Starčević

Evropsko prvenstvo polako pada u zaborav. Ljubitelji rukometa u Crnoj Gori su očekivali više, ali su svesni da rukometašice nisu bile ni miljenice fortune jer su već na startu igrale sa Rusijom i Francuskom.

Sledi izveštaj koji će dostaviti selektor Per Johanson, kao i odluka čelnika Saveza da li Johanson koji ima ugovor do kraja Evropskog prvenstva 2020. godine.

U međuvremenu, u fokusu će biti rukometašice Budućnosti koje su izborile plasman u drugu fazu Lige šampiona. Prenele su i šest bodova u konkurenciji sa Odenzeom, Mecom i Larvikom, pa uoči duel sa ekipom Rostova, Kopenhagenom i Brestom imaju realne izglede da stignu do četvrtfinale elitnog takmičenja.

“Počeli smo sa radom odmah po završetku Evropskog prvenstva. Nadali smo se svi koji volimo rukomet da će početak priprema biti kasnije, da će reprezentacija uspeti da se umeša u borbu za medalje, ali sport je to. Devojke su imale pobedu u rukama protiv Rusije, ali ne i dovoljno sreće. Protiv Francuske, Crna Gora, nije bila na željenom niovu u prvom poluvremenu, a to su selekcije koje su se kasnije borile za zlatnu medalju”, rekao je trener Budućnost Dragan Adžić za Sport Klub i nastavio:

“Devojke koje su iznele veliki teret na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta radiće po posebnom režimu, iako su se zdrave vratile iz Francuske. Međutim, trpele su veliko opterećenje i pritisak. Krajem godine počinjemo da radimo u punom sastavu i punom snagu, a generalnu probu pred nastavak takmičenja u Ligi šampiona imaćemo na turniru Regionalne lige u Jagodini koji je na programu početkom naredne godine. Odradićemo i nekoliko zajedničkih treninga sa ekipom Krima i nadam se maksimalno spremni i fokusirani dočekati prvi meč druge faze, protiv ekipe Rostova”.

Meč sa ekipom Rostova je na programu 27. januara. Pored Budućnosti iz prve faze su plasman u drugu izborile ekipe Odenzea i Meca. Budućnost ima šest bodova i bolja je u međuosobnom skoru u odnosu na rivale iz prve faze. Sada slede nova iskušenja, Rostov, Kopenhagen, Brest. Cilj je četvrtfinale, a san plasman na finalni turnir elitnog takmičenja.

“Imamo pravo da sanjamo plasman na finalni turnir. To ne može niko da nam zabrani, iako je jasno svim koji prate rukomet da je konkurencija paklena i da više od osam ekipa može da se nada osvajanju evropske titule. Prošle godine smo stigli do četvrtfinala gde nas je zaustavio Đer. Ovogo leta smo se pojačali, stigle su Katarina i Anđela Bulatović, odnosno Marina Rajčić. Iskusnije smo za godinu dana i želimo da posle plasmana u drugu fazu, stignemo i do četvrtfinala, odnosno nokaut faze. U toj fazi, nema lakih rivala. Odlučivaće nijanse, a ponavaljam, mi imamo pravo i osnova da se nadamo da će te nijanse biti na našoj strani i da ćemo uspeti da stignemo do finalnog turnira. Pre toga, pre priče o snu, očekuje nas pakleno težak zadatak da u drugoj fazi stignemo do četvrtfinala”, naglasio je Dragan Adžić.

Rukometašice Budućnosti su u dosadašnjoj istoriji dva puta osvajale titule prvaka Evrope. Nekoliko puta su bile na finalnom turniru na kojima nisu uspele da stignu do trona. Konkurencija jeste paklena, ali devojkama koje vodi Dragan Adžić niko ne može da zabrani da sanjaju, a osnova i kvalitet da sanjaju plasman na finalni turnir, imaju!