Cupara dve godine Šterbikov partner

Vesti rukomet 23. dec. 201811:47 > 11:51
Podeli:
Getty Images/Thomas Eisenhuth

Srpski reprezentativac Vladimir Cupara (24) promeniće sredinu već narednog leta! Ovaj mladi i vrsni čuvar mreže, jednog velikana PGE Vive Kilce zamenio je drugim – Vespremom!

Mađarski tim je u Beograđaninu pronašao zamenu za iskusnog Rolanda Miklera, koji napušta klub i vraća se u Pik Seged, gde je potpisao trogodišnji ugovor.

A Cupara će, posle sezone u kojoj je prva opcija na golu tima Talanta Dušebajeva  (u paru sa Filipom Ivićem), doći u redove mađarskog giganta, na čijem je golu legendarni Arpad Šterbik (40). Mađarski tim je za narednu sezonu potpisao i domaćeg golmana Martina Sekeljija iz Tatabanje.

Inače, situacija u poljskom klubu nije sjajna što se finansija tiče, pa je i opravdano pitanje sa kakvim će sastavom u budućnosti raspolagati španski trener i pored ambicioznih planova za budućnost, koji uključuju i dolazak Andija Volfa iz Kila.

Bivši čuvar mreže Voždovca, Crvene zvezde i španskog Ademar Leona potpisao je dvogodišnji ugovor sa Vespremom, ali bi saradnja mogla da bude produžena, ukoliko Srbin ostavi dobar utisak, isti onakav, kakav je ostavio među navijačima Kilcea, od momenta kad je zamenio legendarnog Slavomira Šmala.