Milosavljev i Krpež Šlezak najbolji u izboru RSS

Vesti rukomet 27. dec 201816:11 > 16:18
Podeli:
RSS

Svečanom ceremonijom u prostorijama Rukometnog saveza Srbije dodeljena su priznanja najboljima u 2018. godini.

Za najboljeg rukometaša u 2018. godini, u tradicionalnog anketi „Sportskog Žurnala“ i RSS, u kojoj su učestvovali kapiteni i treneri superligaških klubova, izabran je golman skopskog Vardara Dejan Milosavljev.

„Iskreno nisam očekivao ovakvo priznanje. Da sam mogao da napišem na papiru šta da mi se dogodi na kraju godine, ovo bih napisao. Ovo je veliki dan u mojoj karijeri. Hvala svima koji su glasali“, rekao je Milosavljev. 

Za najbolju rukometašicu izabrana je Katarina Krpež Šlezak, kapiten srpske reprezentacije i najbolji strelac nedavno završenog Evropskog prvenstva u Francuskoj.

„Hvala svima na ovom priznanju. Ono mi daje još veću motivaciju da pružam još bolje igre u budućnosti“, rekla je Krpež Šlezak video porukom iz mađarskog Erda, gde ima klupske obaveze.

Za najboljeg trenera izabran je šef struke novosadske Vojvodine i selektor juniorske reprezentacije Srbije Boris Rojević.

„Ovo je bukvalno kao da sanjam. U martu mesecu sam ušao u seniorski rukomet posle 4, 5 godina rada u mlađim kategorijama. Titula sa Vojvodinom u poslednjem kolu, Super Kup trofej, poziv za juniorsku reprezentaciju i na kraju ovo priznanje. Sjajna godina. Pamtiću je čitav život, za mene najuspešnija u dosadašnjoj karijeri. Ovo je najbolja polusezona u istoriji kluba, to mi je jako drago. Napašćemo sve trofeje i davati šansu mladim igračima. Očekujem jedan trofej sa klubom, a sa reprezentacijom, ako budemo zdravi, očekujem dobar rezultat. Dugo čekamo na dobar rezultat u mlađim kategorijama, nadam se da je došlo vreme da sa juniorima to i napravimo“, istakao je Rojević

Najbolji sudijski par su Dušan Stojković i Nenad Nikolić, kojima je ovo osmo priznanje.