SP: Hrvati i Danci kolo vode

Vesti rukomet 17. jan 201922:16 > 22:16
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

U četvrtak je završena prva faza Svetskog prvenstva za rukometaše, pa su poznati i sastavi grupa za nastavak takmičenja.

Srbija je izgubila od Nemačke u poslednjem kolu A grupe, u kojoj je Francuska pobedom nad Rusijom od 23:22 potvrdila prvo mesto, a Brazil trijumfom nad Korejom osigurao prolaz dalje.

Završno kolo B grupe obeležio je duel u kome je Hrvatska savladala Španiju, mada je od većeg rezultatskog značaja bio susret u kome je Island pobedom nad Makedonijom obezbedio plasman u narednu rundu. U istoj grupi, Bahrein je upisao prvu pobedu na svetskom prvenstvu, pošto je savladao Japan sa 23:22.

Pobeda Danske nad Norveškom od 30:26 obekežila je poslednje kolo u C grupi. Danci su se tako izborili za prvo mesto, pa će preneti sva četiri boda, dok će Norvežani dalje sa dva. Trećeplasirani Tunis bez većih problema savladao je Austriju sa 32:27, dok je Čile bio bolji od Saudijske Arabije sa 32:27.

U derbiju D grupe Švedska je savladala je Mađarsku sa 33:30. Bila je to peta pobeda četvorostrukog šampiona sveta i prvi poraz Mađara u prvoj fazi takmičenja. Egipat je pobedom overio plasman u narednu fazu. Bez većih problema savladana je Angola sa 33:28. Pobedom je takmičenje u D grupi završio Katar, koji je savladao Argentinu sa 26:25.

U prvoj grupi druge faze nadmetaće se Hrvatska, Nemačka, Francuska, Španija, Island i Brazil, u drugoj su Danska, Švedska, Norveška, Mađarska, Egipat i Tunis.