Peruničić: Ne volim naš mentalitet…

Vesti rukomet 18. jan 201912:13 > 12:13
Podeli:
Martin Rose, Getty Images

Selektor rukometne reprezentacije Nenad Peruničić smatra da će Srbija u skorije vreme biti konkurentna svima.

Srbija je porazom od Nemačke 31:23 završila prvu fazu Svetskog prvenstva i sada joj predstoji borba za plasman od 17. do 20. mesta.

„Kao što sam rekao pre turnira, za mene je razočarenje što nismo u drugoj rundi, iako je jasno u kakvoj smo grupi bili. Svi su svesni da smo pokazali nešto, ali ponovili smo stare boljke. Donekle smo promenili mentalni sklop, koliko god da je razlike utakmicu moraš da igraš do kraja. Protiv Nemačke nismo se predali, momcima čestitam“, rekao je Peruničić posle utakmice u Berlinu.

Orlovi su prvoj fazi takmičenja zabeležili pobedu, remi i tri poraza.

Povezano

„Razloge poraza uvek tražim u sebi, činjenica je da smo imali malo treninga zajedno. Malo je bilo vremena da uradimo sve što želim, iako smo igrali žestoku odbranu. Rezultatski je neuspeh, za mene, koliko god pričali o vremenu. Igrali smo protiv velesila, u dosta segmenata bili blizu i mislim da ćemo biti u skorije vreme konkurentni svima“.

Naredni cilj je, kako selektor naglašava, 17. mesto.

„Došli smo da odigramo koliko god treba utakmica. Ne volim naš mentalitet da se unapred biraju stvari. Sve gledam drugačije, a pobede su imperativ do kraja. Igrači su odlično radili, bili disciplinovani, ponašali se odgovorno i, uprkos tome što su potrošeni, „cepamo“ do kraja“, zaključio je.

Srpski rukometaši igraju protiv Bahreina u subotu od 18 sati u , a u drugom meču tog dela Prezident kupa sastaju se Austrija i Argentina.