LŠ: Budućnost srušila Brest, sjajna Đina

Vesti rukomet 10. feb 201920:43 > 20:45
ŽRK Budućnost/D. Starčević

Plasman u četvrtfinale Lige šampiona je praktično pobezbeđen posle pobeda rukometašica Budućnost nad Brestom. Izabranice Dragana Adžića savladale su tim iz Francuse sa 28:27, a briljirala je Đurđina Đina Jauković.

Prevagu na tasu šampiona Crne Gore koji će se do kraja ligaškog dela boriti za prvo ili drugo mesto u grupi, a samim tim i nešto lakšeg rivala u nokaut fazi doneli su Đina Jauković sa 12, Katarina Bulatović, Tatjana Brnović, Milena Raičević i Itana Grbić sa po tri gola.

Kod Bresta, raspoložene za igru u napadu bile su Amadin Tiser sa sedam, Konstanca Manu sa četiri i Slađana Pop Lazić sa tri gola.

Rukometašice Budućnosti su odlično počele meč. Odbrana je funkcionisala veoma dobro, Đurđina Đina Jauković je bila izuzetno raspoložena za igru, pa su izabranice Dragana Adžića brzo stekle prednost od četiri gola. Na semaforu je pisalo 9:5. Svi koji su pomislili da je sve gotovo, grdno su se prevarili.

Izuzetno kvalitetni Brest, koji dolazi iz Francuske, zemlje koja je aktuelni svetski i evropski šampion je uspeo da se vrati u meč, svede u jednom trenutku deficit na samo gol zaostatka, ali Budućnost je uspela da odbije ovaj nalet. Ponovo je ključna bila odbrana i već pomenuta Đina Jauković koja je u prvom poluvremenu postigla osam golova. Podgoričanke su na veliki odmor otišle sa viškom od tri gola – 15:12.

U nastavku meča gledali smo istu sliku kao i u prom poluvremenu. Budućnost je brzo stekla četiri gola prednosti, Brest nastojao da se vrati u meč i uspeo. Na četiri minuta pre kraja Budućnost je vodila sa svega 25:24. Brest je mogao do izjednačenja nije uspeo, a sve dileme oko pobednika otklonila je sa dva gola fenomenalna Đina Jauković.

U narednom kolu elitnog takmičenja, rukometašice Budućnosti očekuje gostovanje Kopenhagenu.

Grupa 1: Mec – Kopenhagen 36:24, Odenze – Rostov 26:30, Budućnost – Brest 28:27.

Tabela: Mec 11, Rostov 11, Budućnost 10, Kopenhagen 4, Odenze 4, Brest 2.

Grupa 2: Đer – Kristijanštad 33:29, Tiringer – Bukurešt 30:38, Krim – Ferencvaroš 23:25.

Tabela: Đer 13, Bukurešt 10, Kristijanštad 8, Ferencvaroš 7, Krim 3, Tiringer 1.