Budućnost sve jača, stigla i Sanja Vujović

Vesti rukomet 17. apr. 201912:07 > 12:08
Podeli:
ŽRK Budućnost/D. Starčević

Ženski rukometni klub Budućnost dobio je četvrto pojačanje za narednu sezonu. U pitanju je levi bek Sanja Vujović koja je potpisala jednogodišnji ugovor.

  Sanja Vujović je četvrto pojačanje dvostrukog šampiona Evrope nakon povratka Majde Mehmedović i Jovanke Radičević, devojaka koje su nosioci igre u državnom timu Crne Gore i slovenačke reprezentativke Barbare Lazović Varlec.

Budućnost je ove kao i prošle sezone stigla do četvrtfinala Lige šampiona. Prošle sezone je nepremostiva prepreka bio Đer, a ove norveški Kristijanstad. Po svemu sudeći, čelnici tima iz Podgorice su odlučni u nameri da nastave sa nadogradnjom tima, da ponovo stignu do finalnog turnira i prilike da se bore za treću titulu klupskog šampiona Evrope.

Sanja Vujović je tokom karijere branila boje Laste, Naise iz Niša, slovenačkog Krima, Zaječara, hrvatske Podravke, danskog Viborga, makedonskog Vardara i mađarskog Šiofoka čija je trenutno članica.

Titulu nacionalnog prvaka osvajala je u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Danskoj i Makedoniji. Osvojila je i Kup pobednika kupova sa Viborgom 2014. godine. Sanja Vujović je bila u sastavu reprezentacije Srbije koja je ovojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2013. godine i četvrto mesto na šampionatu Evrope godinu dana ranije.

Većina rukometašica koje su branile boje Budućnosti u tekućoj sezoni u kojoj je ostala dileme da li bi plasman na finalni turnir bio ostvaren da nije bilo problema sa povredama (Milena Raičević, Tatjana Brnović, Itana Grbić, Dijana Ujkić, Đurđina Jauković, Marina Rajčić….), ostaje na okupu.

Za sada je jedino izvesno da Itana Grbić karijeru nastavlja u Bukureštu, dok će iskusna Karina Bulatović obući dres Đera koji će na finalnom turniru koji sledi u konkurenciji sa Kristijanstadom, Mecom i ekipom Rostova, pokušati da stigne do treće titule prvaka Evrope u nizu.