Vujović za SK: Da obezbedimo EP, pa na odmor

Vesti rukomet 23. maj. 20191:33 > 1:34
Podeli:
RSCG

Rukometaši Miloš Vujović i Miloš Božović, crnogorski igrači u sastavu Tatabanje, završili su klupsku sezonu iz snova.

Da su imali malo više sreće, možda je priča mogla da bude i uspešnija, ali su ovacije navijača u poslednjem meču pokazale da su i te kako zadovoljni ostvarenim. Tatabanja je osvojila treće mesto iza šampiona Segeda koji nije uspeo da izbori plasman na F4 Lige šampiona (eliminisan od Vardara) i Vesprema koji je stigao do finalnog turnira elitnog takmičenja.

Pored toga, Tatabanja je u drugom po rangu takmičenju u Evropi, EHF Kupu bila na pragu plasmana na finalni turnir, ali je danski Halstebro za dva gola bio bolji u neizvesnom i dramatičnom dvomeču. Da se Crnogorci ne vrate bez trofeja na kraju sezone pobrinuo se Miloš Vujović koji je sa 180 golova bio najbolji strelac šampionata Mađarske.

„Imali smo stvarno fenomenalnu sezonu. Osvojili smo treće mesto, odmah iza giganata kakvi su Seged i Vesprem. Malo sreće, malo koncentracije nam je nedostajalo da stignemo do finalnog turnira EHF Kupa. Trofej namenjen najboljem strelcu lige je produkt sjajne igre kompletne ekipe“, naglasio je Miloš Vujović za Sport Klub i nastavio:

„Sada sa mnogo optimizma i mnogo pozitivne energije čekamo okupljanje državog tima. Pobedom nad Danskom u spektakularnom ambijentu u Podgorici smo izbrisali jako loš početak kvalifikacija. Sada je sve ponovo u našim rukama kada je plasman na Evropsko prvenstvo u pitanju. Protiv Farskih Ostrva i Ukrajine, moramo da odigramo kao protiv svetskih šampiona Danaca, da ostvarimo dve pobede, osiguramo mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, a tek onda sledi zasluženi odmor“.

Rukometaši Crne Gore 13. juna gostuju Farskim Ostrvima sa kojima su u Podgorici igrali 24:24, a zatim tri dana kasnije dočekuju Ukrajinu od koje su poraženi sa 31:26. Dve pobede garantuju mesto na Evropskom šampionatu.