Roganović za SK: Igra protiv Danske vodi na EP

Podeli:
RSCG

Rukometaši Crne Gore očajno su počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a zatim su napravili senzacionalno iznenađenje, pobedili su Dansku i vratili se u igru.

Izabranici Zorana Roganovića su u prvom meču u Podgorici odigrali nerešeno sa Farskim Ostrvima – 24:24. Zatim su poraženi od Ukrajine u gostima sa 31:26. U tom trenutku, rukometaši su bili otpisani kada je reč o plasmanu na šampionat Evrope, ali…

Ali, usledila je čudesna noć u Podgorici usledila je pobeda nad aktuelnim svetskim i olimpijskim šampionom, selekcijom Danske, usledio je povratak otpisanih. Bukvalno preko noći, rukometaši Crne Gore su izbrisali pomenuti start koji je zaslužio epitet očajnog, ponovo preuzeli sudbinu u svoje ruke, pa sada čekaju 13. jun i 16. jun, kada su na programu dueli sa Farskim Ostrvima u gostima i Ukrajinom na svom parketu.

Pripreme počinju u ponedeljak. Državni tim će se okupiti na Cetinju, posle nekoliko dana rada, pripreme će se u kompletnom sastavu nastaviti u Podgorici, odakle će Crna Gora i krenuti put Farskih Ostrva.

Pobedom nad Danskom smo napravili podvig. Uspeli smo da izbrišemo jako loš start kvalifikacija, uspeli smo da dođemo u situaciju da ponovo sami odlučujemo o tome da li ćemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo ili ne. Računica je prilično jasna. Za ostvarenje cilja je nephodno da pobedimo Farska Ostrva u gostima i Ukrajinu u Podgorici. Da li možemo da ostvarimo cilj? Siguran sam da možemo“, rekao je selektor Crne Gore Zoran Roganović za Sport Klub i nastavio:

Međutim, odmah moram da naglasim da se pobedama u duelima sa Faranima i Ukrajincima možemo nadati jedino u slučaju ako pristup mečevima bude isti kao protiv Danske. Ako se budemo borili za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Ako budemo respektovali rivala kao što je to bio slučaj protiv Danske sigurno je da pobede neće doći u pitanje. Radićemo na tome u narednom periodu verujem da su momci svesni da su postali heroji i da je sada prilika da pokažu i dokažu da pobeda protiv Danske nije slučajnost. Verujem u njih, verujem u dve pobede i verujem da ćemo svi zajedno imati razloga za veliko slavlje posle meča sa Ukrajinom“.

Utakmica protiv Farskih Ostrva igra se 13. juna, a tri dana kasnije u glavni grad Crne Gora dolazi Ukrajina. Podsećanja radi, dve pobede garantuju Crnoj Gori mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.