Milosavljev: Čestitke Makedoniji, ovo je veće od nas…

Vesti rukomet 3. jun 201916:17 > 16:25
Podeli:
Juergen Schwarz/Getty Images

Srpski golman Dejan Milosavljev dao je ogroman doprinos Vardarovom osvajanju Lige šampiona. Rukometaši iz Skoplja su drugi put u poslednje tri godine na krovu Evrope, a uspeh je utoliko veći ako se zna da je Vardar na Fajnal-for u Keln otišao kao autsajder.

Najbolja ekipa iz regiona je posle neverovatnog preokreta u polufinalu šokirala favorizovanu Barselonu, dok je u odlučujućem meču pao i mađarski Vesprem.

Želeo bih da čestitam Makedoniji i navijačima Vardara u Skoplju u celom svetu. Ovo je mnogo veće od svih nas. Hemoja u timu, podrška… Neverovatno,“ istakao je Milosavljev.

Dvadesettrogodišnji čuvar mreže je prošlog leta došao u klub iz Skoplja, a odlične igre preporučile su ga nemačkom Fukse Berlinu sa kojim je već potpisao ugovor.

Ja sam sanjao ovo i verovao od prvog dana. Pričao sam sa Ivanom Karačićem, svi su verovali u čuda, zato ova ekipa ima sjajne rezultate. Veruje u čuda i veruje da je nepobediva.

Vardar je u Kelnu imao značajnu podršku sa tribina, a večeras će u šampionskom autobusu prokrstariti ulicama makedonske prestonice.

Gledao sam na Jutjubu kako je to izgledalo pre dve godine. Ako tako bude i danas zaista ne znam kako ću da se ponašam. I kada smo pobedili Vesprem u finalu sve mi je bilo čudno, nisam znam kako da se ponašam. Podrška navijača mnogo nam znači, a mnogo smo i mi njima dalji,“ naglasio je Milosavljev.