Čavor za SK: Bićemo pravi, idemo na EP

Vesti rukomet 12. jun. 20190:58 > 1:00
Podeli:
RSCG

Odbrojavanje je počelo. Rukometaši Crne Gore u sredu kreću put Kopenhagena gde će 13. juna odmeriti snage sa Farskim Ostrvima u kvalifikacima za šampionat Evrope.

Meč je od vitalnog značaja, kao i duel sa Ukrajinom koji je na programu 16. juna u Podgorici. Izabranici Zorana Roganovića imaju veliku priliku da sa dve pobede izbore plasman na Evropsko prvenstvo, a nije izgledalo da je tako nešto moguće, naprotiv.

Posle remija sa Faranima u prvom meču (24:24) i poraza od Ukrajine u gostima (31:26) rukometaši su bili otpisani. Ali, usledila je čudesna pobeda i partija nad svetskim i olimpijskim šampionom Danskom i sve se promenilo. Sada Crna Gora sama odlučuje o svojoj sudbini.

Međutim, prema rečima jednog od najboljih igrača državnog tima Stefana Čavora situacija je sada potpuno drugačija u odnosu na start kvalifikacija.

Iskreno, pristup meču protiv Farskih Ostrva u Podgorici nije bio na željenom niovu. Tek kada smo bili u bezizlaznoj situaciji, kada smo gubili sa pet golova razlike, uspeli smo da povedemo, ali su Farani stigli do zasluženog boda. Neuspeh u tom meču se odrazio na partiju koju smo prikazali u Ukrajini. Pauza u kvalifikacijama nam je prijala. Zbili smo redove, dogovorili se da odigramo na sve ili ništa protiv Danske, da pružimo i poslednji atom snage protiv olimpijskih i svetskih šampionaPobedili smo i ponovo smo u igri za Evropsko prvenstvo“, rekao je Stefan Čavor za Sport Klub i nastavio:

Sada nam je jasno koliko nas težak posao očekuje protiv Farana u Ukrajinaca. Pored toga, svesni smo i kakav je ulog na talonu. Atmosfera u timu je fantastična, pozitivna energija se oseća u vazduhu. Trenutno mislimo samo na Farane. Moramo da se borimo kao lavovi za svaku loptu, za svaki pedalj terena kako bi stigli do pobede. Zatim, kao i svi u timu verujem da sledi spektakl u Podgorici. Dupke puna dvorana, ponovo borba do poslednjeg daha protiv Ukrajine, a zatim i veliko slavlje zbog plasmana na Evropsko prvenstvo“.

Utakmica između Farskih Ostrva i Crne Gore igra se u Kopenhagenu u četvrtak sa početkom u 19 časova i 30 minuta, a meč sa Ukrajinom je na programu 16. juna sa početkom u 18 časova.